Afbeelding

4H: FC Uden en Cito hebben nog puntje nodig; FC De Rakt ontvangt Osse massa

Voetbal 2.587 keer gelezen

UDEN/MEIJERIJSTAD| De laatste speeldag staat ook in 4H op de rol. FC Schadewijk zal zo goed als zeker kampioen worden en de plekken voor de nacompetitie zijn met WEC, Nulandia en Festilent ook reeds verdeeld. Onderin is het nog spannender want FC Uden en Cito voelen ondertussen het taaie RKKSV in de nek hijgen.

Komend weekend is het waarschijnlijk groot feest op het sportpark van FC De Rakt. Helaas voor de Udenaren is dat echter niet vanwege de prestaties van de eigen spelers: tegenstander FC Schadewijk zal kampioen worden als het minimaal een puntje pakt bij de Udenaren. Een en ander zal een behoorlijk Oss pandemonium tot gevolg hebben. Leuk voor de penningmeester want er zal stevig gedronken worden door de bezoekers. FC De Rakt zal heus de sportieve plichten vervullen maar vooral ook denken aan de naderende nacompetitie. Dat bleek zondag ook al toen men bij VOW smadelijk met 6-2 onderuit ging. De mannen uit Zijtaart hadden nog geen wedstrijd gewonnen en nu dan ineens met grote cijfers. Dat zegt wel iets over de instelling van de mannen uit Uden. Overigens wel begrijpelijk want de belangrijke duels moeten nog volgen. FC Uden heeft ondertussen nog een punt nodig om die zelfde nacompetitie te ontlopen. Dat moet dan gebeuren tegen Festilent dat zelf al zeker is van de nacompetitie richting promotie. De Zeelanders speelden met 1-1 gelijk tegen RKKSV en worden daarom vierde in de eindrangschikking. Die vierde plek geeft recht op de nacompetitie vanwege het overnemen van een periode die aanstaande kampioen FC Schadewijk eerder binnenhaalde. Festilent-trainer Michel Kuijpers was zondag blij maar ook teleurgesteld. Kuijpers:  "Ik ben blij dat we meedoen aan de play-off veiliggesteld hebben met die 1-1 maar we speelden een erg zwakke wedstrijd. Dat zal straks beter moeten." FC Uden-coach Eus Marijnissen was na de 9-0 nederlaag bij FC Schadewijk zo mogelijk nog veel kwader. Marijnissen:  "Zij hebben veel kwaliteit dus dat we met een nulletje of vier verliezen is moeilijk te voorkomen. Als ik echter zie dat we op een gegeven moment gewoon alles maar laten lopen dan word ik pislink. Dat heb ik ze ook gezegd. We moeten zondag een punt halen tegen Festilent en ik ga er vanuit dat dit gaat lukken. Dan blijven we erin en hebben we binnen onze beperkte mogelijkheden prima aan de doelstellingen voldaan. Dan moeten we zondag echter nog wel een keer alles geven."

Cito rekent op winst
Deze week was interim-coach Michel Gielis op deze plek al volop in het nieuws. Zijn club Cito heeft thuis tegen hekkensluiter VOW ook nog officieel een punt nodig maar geen mens in Oss die twijfelt aan een goede afloop wat dat betreft. Het lijkt erop dat Cito zich richtig volgend jaar aardig gaat versterken. Enkele namen zijn officieus reeds bekend maar, zo net als we zijn, we wachten keurig op officiële witte rook vanuit de 'Citodel', de bestuurskamer van de club. Verder kan SCMH in deze klasse natuurlijk FC Uden en Cito van dienst te zijn door punten te pakken bij RKKSV. Zondag weten we meer.

 Avesteyn    -     Vorstenbossche Boys     
 Cito    -     VOW     
 Maliskamp    -     WEC     
 NLC '03    -     Nulandia     
 FC De Rakt    -     FC Schadewijk     
 RKKSV    -     SCMH     
 FC Uden    -     Festilent

1.    FC Schadewijk 25-57       
2.    Nulandia 25-55
3.    WEC 25-53  
4.    Festilent 25-48   
5.    NLC'03 25-36 
6.    SCMH 25-36   
7.    Avesteyn 25-35        
8.    Maliskamp 25-33    
9.    Vorstenbossche Boys 25-29   
10.  FC Uden 25-28 
11.  Cito   25-28    
12.  RKKSV    25-25     
13.  FC De Rakt    25-18        
14.  VOW    25-7  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant