Afbeelding

Geel-Zwart pakt promotie naar Eerste Klasse

Sport 1.871 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 is afgelopen zondag gepromoveerd. De Veghelse hockeysters hadden, na een hockeyloos weekend tijdens Pinksteren, lang uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Concordia. Bij winst en puntenverlies van de directe concurrenten konden de dames namelijk al promoveren. Dat gebeurde en dus speelt Geel-Zwart volgend jaar in de Eerste Klasse.

In de eerste helft was het misschien wel de spanning die zorgde voor het minder goede spel aan Veghelse zijde. Het baltempo lag (te) laag en er ontstonden te grote gaten tussen de linies. Toen het ook nog begon te stortregenen, was de ploeg helemaal niet meer in staat hun eigen spel te spelen. Gelukkig voor de Veghelse hockeysters werd er vlak voor rust uit een strafcorner toch de voorsprong gepakt. Jolien Bogers sloeg de bal onberispelijk binnen. De treffer zorgde voor de nodige opluchting, waarna Geel-Zwart de wedstrijd meer in handen wist te krijgen..

Combinatiegoal
De tweede helft begon uitstekend voor de Veghelse dames. Binnen vijf minuten was het al 0-3 voor Geel-Zwart. De 0-2 werd binnen geslagen door Inge van Kessel, die niet twijfelde om uit te halen en een rebound binnen sloeg. De 0-3 was een combinatiegoal uit het boekje, Julie van Roosmalen leverde de assist op Madelief de Beer die de bal beheerst binnenschoof. De Veghelse hockeysters speelden daarna niet groots, maar ze wisten de wedstrijd zakelijk uit te hockeyen. Concordia deed in de slotfase nog iets terug, maar verder dan 1-3 kwamen ze niet. De tegentreffer had geen invloed op de feestvreugde. Geel Zwart Dames 1 is gepromoveerd naar de Eerste Klasse!

Kampioenschap
De promotie werd natuurlijk gevierd met een leuk feestje, eerst op de hockeyclub en daarna bij de buren van Blauw Geel. Met de promotie op zak richten de dames zich nu volledig op het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan en maar één punt achter op de huidige nummer 1 Rosmalen is alles nog mogelijk. Volgende week speelt Geel-Zwart een uitwedstrijd in Heerlen tegen NOVA. Op zondag 10 juni staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, dan wordt tevens het seizoen in stijl afgesloten met een feestje.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant