Kansje voor finale plek voor Korfrakkers

Kruisfinale lonkt voor Korfrakkers na winst op Swift

Sport 263 keer gelezen

ERP -In een bloedhete zon ontving De Korfrakkers Swift uit Velden op dat moment nog de koploper in de competitie. Maar het verschil tussen nummer 1 en nummer 4 is maar 1 punt met daarachter nummer 5 ook weer op 1 punt. Elke wedstrijd moet dus gewonnen worden.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor De Korfrakkers, maar helaas kon het overwicht niet worden uitgedrukt in doelpunten. De verkregen voorsprong van 4-0 bleef heel lang op het scorebord staan. Het lukte Swift ook niet om een tegengoal te scoren; hun eerste goal viel pas ver in de eerste helft. De rust werd in gegaan met een comfortabele voorsprong. De focus richting het einde van de competitie werd steeds groter; daar waar de prijzen verdeeld gaan worden, neemt de wedstrijdbeleving toe. De strijdlust bleef groot, maar Swift kon in de tweede helft wel dichterbij komen door verdedigende foutjes aan Erpse zijde. De stand werd zelfs door Swift gelijkgetrokken naar 6-6 en de Limburgse vrouwen konden zelfs op voorsprong komen. Gelukkig vielen bij De Korfrakkers aan het einde van de wedstrijd de doelpunten wel. Nadat er 7-7 op het scorebord stond konden de twee bevrijdende treffers worden gemaakt en de winst met 9-7 was een feit.