Juul van Erp is gebombardeerd van aanvaller tot keeper.
Juul van Erp is gebombardeerd van aanvaller tot keeper.

Van aanvaller tot keeper: 'Ik krijg er steeds meer plezier in'

Sport 3.232 keer gelezen

ZIJTAART | Juul van Erp (30) zijn voetballeven speelde zich voornamelijk af bij de buren van VOW. Inmiddels ingelijfd bij het zaterdagteam van Blauw Geel'38. Het gesprekje vond plaats voorafgaande aan de laatste wedstrijd thuis tegen Taxandria-2 uit Oisterwijk. In de businessruimte was het heerlijk koel in vergelijk met hitte op en langs de velden.

Door: Peter Kuijpers.

Juul is een vriendelijk ogende knaap, een man waar je onmiddellijk je arm om zijn schouder zou leggen. Begonnen bij VOW en nooit weggegaan. Juul: "Ik speelde als spits in het eerste team van VOW. Een heerlijke tijd, maar op een gegeven moment had ik het wel gehad met het voetballen op zondag. Ik ben toen gestopt in Zijtaart en daarna kwam het zaterdagteam in beeld die vroegen nog een speler. Daar raakte op een gegeven moment de doelman geblesseerd en ik kwam in beeld. Heb vroeger wel eens vaker onder de lat gestaan. Daar speelde ik in de spits bij A1 en zondags ging ik als doelman mee met het tweede team van VOW."

Kampioenschap
Dan komt de tijd dat de vaste keeper weer fit is. Toch besloot Toon van den Akker, de trainer van het zaterdagteam, Juul in de goal te laten staan. Juul vervolgt: "Dat geeft dan wel een stukje waardering aan en tevredenheid over mijn presteren bij dit team. Ik krijg er ook steeds meer plezier in." Werken doet Juul ook want voetbal is tenslotte maar passie en hobby. "Ik werk bij Big Impact. Daar begeleiden wij projecten voor de vervaardiging van grote doeken. We printen soms wel doeken van 800 m2. Het bedrijf is gevestigd in Eindhoven." Het zaterdagteam stapelt de laatste jaren kampioenschap op kampioenschap en is inmiddels opgeklommen tot de Tweede Klasse D. Dit jaar werd de ploeg een halt toegeroepen door GVV'63 dat vorige week een streep door de kampioenaspiraties trok. Hierdoor kwam Nivo Sparta in een zetel en zij pakten afgelopen zaterdag het kampioenschap.

Toetje
Een lelijke hobbel in het traject van de laatste jaren louter successen kende zaterdagteam. Juul: "Ja dat is jammer omdat je een week eerder de basis leek te leggen bij onze directe concurrent Nivo Sparta in Zaltbommel. Ik had wel het gevoel dat het moeilijk zou worden bij GVV'63. Hun eerste was vrij dus ze hadden ruime keus. Ze speelden om niet te degraderen en brachten veel strijd. We voetbalden niet minder zeker niet, maar zij maakten de doelpunten." Toch nog een toetje ondanks het gemis van het kampioenschap: "We gaan inderdaad de nacompetitie in. Op 2, 9 en 16 juni hebben we alsnog een kans om te promoveren, het wordt een lange weg."

Kwaliteit
Als je de namen een voor een onder de loep neemt, staat er behoorlijk wat kwaliteit in het veld. "Daar zijn we ons ook van bewust. Ik denk dat wij top vierde klasse best mee kunnen draaien. We wonnen een paar jaar terug makkelijk van SCMH en wonnen ook van het tweede van Blauw Geel'38. Bovenin de vierde klasse meedraaien zou dus echt moeten kunnen. We houden het nu al vier jaar vol en als je ziet hoe we gegroeid zijn onder Toon. Echt een kanjer die alle touwtjes in handen heeft. We trainen één keer in de week en dat is een nadeel ten overstaan van onze tegenstanders die meestal twee keer trainen." Tijd voor de warming-up voor een vooraf onmogelijk opgave om heel veel doelpunten goed te maken, hetgeen ook niet gebeurde al was er wel een 6-1 winst op Taxtandria-2. Zaterdag start de nacompetitie met een thuisduel tegen Woudrichem-2 om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant