Gala Zwijsen en Fioretti hebben dit jaar dezelfde locatie.
Gala Zwijsen en Fioretti hebben dit jaar dezelfde locatie.
+ ROUTES

Galafeesten verhuizen naar de Noordkade

Algemeen 6.818 keer gelezen

VEGHEL | Het jaarlijkse galafeest van het Zwijsen en het Fioretti College verhuist mee naar de CHV Noordkade. Het Zwijsen hield voorheen het gala bij de oude Blauwe Kei. Het Fioretti op kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Dit jaar doen ze op dinsdag 5 juni (Zwijsen) en woensdag 6 juni (Fioretti) dezelfde locatie aan: De Noordkade.

Jos Krijnen bemoeit zich met de organisatie van het gala van het Zwijsen. Hij kijkt uit naar de eerste editie op de Noordkade. "Het is een fantastische locatie in een prachtige omgeving. Volgens mij een perfecte plek voor een gala". Met de heren strak in het pak en de dames in prachtige jurken wordt met een feestelijke happening nog één keer geproost op een hopelijk voor iedereen voorspoedig verlopen eindexamen. Jos legt uit wat volgens hem de charme is van het gala. "De leerlingen staan in het middelpunt van de belangstelling. Dat is leuk voor ze. Tevens zitten de examens erop en kunnen ze even hun zinnen verzetten. Ik heb een dochter in havo 5 en die is al tijden bezig met het uitzoeken van jurk. Ze vinden het gewoon leuk."

NCB-laan
De leerlingen worden vanuit het Zwijsen door het centrum van Veghel (via de Burgemeester de Kuijperlaan en de Markt) richting de Noordkade geleid. De eerste voertuigen vertrekken rond 18.30 uur vanaf de parkeerplaats van hockeyclub Geel-Zwart. Jos voorziet geen problemen: "Voor Pilz & Grillz draaien we linksaf richting de Noordkade. Het laatste stukje gaat de tocht langs het water. Zodoende hoeven we niet de hele NCB-laan af." Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om langs de route en bij aankomst op de Noordkade te komen kijken en foto's te maken. Er worden hekken geplaatst. "In verband met de veiligheid en de overzichtelijkheid willen we iedereen verzoeken om achter de hekken te blijven."

De route van het Zwijsen.

Alcohol 
Wanneer alle leerlingen bij de Noordkade zijn gearriveerd, kan het feest voor de examenleerlingen beginnen. "Leerlingen die op 30 mei 18 jaar of ouder zijn, ontvangen van ons een bandje waarmee zij alcoholhoudende drank kunnen halen. Het is niet toegestaan om deze drank door te geven aan medeleerlingen die de leeftijd van 18 jaar nog niet bereikt hebben. Om 23.30 uur gaat de muziek uit en kunnen leerlingen op eigen gelegenheid verder feesten in de plaatselijke horeca", besluit Jos.

Controles 
Voor het Fioretti is het ook de eerste editie op de Noordkade. "Het gala begint met een stoet, die van start gaat op de parkeerplaats van het ROC. De route staat op onze website. Let op: Jullie galavoertuigen dienen te voldoen aan de wettelijk toegestane eisen. Je voertuig dient dus gekeurd te zijn en de weg op te mogen. De politie voert controles uit. Als je voertuig niet aan de eisen voldoet, mag je niet deelnemen aan de stoet", laten ze bij het Fioretti weten.

Route van de stoet van het Fioretti. 

Karikatuurtekening
Tijdens het feest is er van alles te doen. Zo is er onder andere de mogelijkheid om een gokje te wagen in een casino, een ritje te maken op een rodeostier of om een karikatuurtekening te laten maken. Kaartjes voor het gala van het Fioretti kosten 15 euro per persoon. Iedere kandidaat mag één introducé meenemen. Ook hiervoor kost een kaartje 15 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant