TOP - Rood-Wit W
video

Rood-Wit W praat, Rood-Wit W zeurt, maar Rood-Wit W wint wel van TOP

Voetbal 1.339 keer gelezen

OSS | Rood-Wit W is geen ploeg waar je als liefhebber nou eens lekker voor gaat zitten. Het elftal uit Sint Willebrord was donderdagavond met de spelersbus van NAC Breda naar Oss gekomen om 90 minuten lang op alle beslissingen van de scheidsrechter overdreven te reageren en om in het veld keihard te werken. Met succes, want het waren de gasten die met 0-1 wonnen van sv TOP en daarmee een ronde verder zijn in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

"Net goed, door jullie zijn we laatst voor zeventien minuten terug naar Oss gekomen", zei een supporter van de gasten na de winst van zijn ploeg. Een aantal weken geleden kwam de ploeg uit Sint Willebrord namelijk ook al naar Oss omdat het eerdere duel in Oss gestaakt werd vanwege wangedrag bij Rood-Wit W. Rare opmerking natuurlijk van de supporter, maar het zal hem worst wezen. Zijn ploeg zit namelijk nog in de nacompetitie, TOP kan op vakantie.

Afgekeurde goal
Of de winst van Rood-Wit terecht was? Het was eigenlijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De beginfase was voor TOP, later in de eerste helft namen de bezoekers het initiatief licht over. Doelman Roel Kuilder moest een aantal keer redding brengen en deed dat goed. Aan de andere kant was Aram Pusters gevaarlijk toen hij een schot van Karim Kabaseke met zijn hoofd verlengde. In de tweede helft was het raak voor de Ossenaren. Een vrije trap van Stijn van den Broek werd nog gekeerd door doelman Andy Steging, maar in de rebound kopte Gijs Appeldoorn binnen. Buitenspel gaf de grensrechter aan en scheidsrechter Hensgens -die overigens keurig floot en zich niets aantrok van het veelvuldige verbale commentaar van Rood-Wit- keurde de goal af. Een zeer twijfelachtige beslissing, zie het filmpje hieronder. Aan de andere kant telde na 69 minuten de goal wel. Kuilder was kansloos op de kopbal van Boy van Steen: 0-1.

Gemiste kansen
Gespeeld was de wedstrijd na de 0-1 zeker niet. TOP viel aan, Rood-Wit loerde op de counter. Bij de gasten maakte Steging bij vlagen een onzekere indruk, maar op de juiste momenten stond hij er. Zo tikte hij onder andere een kopbal van Gökhan Balci tegen de lat.

Feest Rood-Wit W
In de 0-1 stand kwam geen verandering meer en na het laatste fluitsignaal was het feest bij Rood-Wit. Dat feest werd zelfs doorgezet met een heuse polonaise bij de kleedkamers. WVV is de volgende tegenstander in de jacht op promotie naar de Hoofdklasse.

'Trots'
TOP-trainer Chris van den Dungen: "Het was een wedstrijd waarbij de ploeg die als eerste scoorde, zou winnen. Ik ben ontzettend trots op deze ploeg die een geweldige groei heeft doorgemaakt dit seizoen. Dat belooft veel voor volgend seizoen."

Opstelling TOP: Roel Kuilder, Gijs Roosendaal (79. Franck Nzogning), Gökhan Balci, Gijs Appeldoorn, Tom Berendsen, Jesper Brocks, Mees Linders, Mitch Pennings (79. Wesley Kuijpers), Karim Kabaseke, Stijn van den Broek en Aram Pusters.

Deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Terecht?