Een fraaie 0-4 winst van Nooit Gedacht bij TGG
Een fraaie 0-4 winst van Nooit Gedacht bij TGG Foto's Peter Kuijpers
+audio

Nooit Gedacht zonder veel moeite naar volgende ronde, TGG degradeert naar de derde klasse

Sport 2.206 keer gelezen

DEN BOSCH – Nooit Gedacht kende weinig moeite met TGG. De Bosschenaren, nog steeds met veel blessures, vielen wel aan maar ontwikkelden te weinig power of voetbalgogme om het de bezoekers moeilijk te maken. Michael van den Heuvel en Thijn Vos brachten de ruststand al op een voordelige 0-2 voor de Geffenaren. Na rust waren het Perry van Herpen (P) en invaller Lars Hendriks die de fraaie 0-4 eindstand bepaalden.

Door: Peter Kuijpers

Vooraf waren ze er nog niet zo zeker van in Geffen. TGG is tenslotte een tweedeklasser zullen velen gedacht hebben. Die gedachten ebde  vermoedelijk snel weg nadat de wedstrijd een kwartiertje oud was. In de 10e minuut al was het de opgekomen centrale verdediger en aanvoerder Michael van den Heuvel die met een slim kopballetje naar de gronde doel man Coen Burg klopte. Burg, bijkans een gerenommeerde doelman, zag er een beetje houterig uit bij de Geffense treffer. TGG deed onverwachts wat terug met schot van afstand van Van den Boogaard op de lat en was het Bas van Zeelst die rakelings naast kopte.



Wouter Verstegen moest geblesseerd vervangen worden 

Smetje
Trainer Wolf Wannet moest al vroeg een van zijn beste centrale verdedigers Wouter Verstegen wisselen die door zijn enkel ging en voor de verdere wedstrijden lijkt uitgeschakeld. Wannet: "Daar baal ik behoorlijk van. Wouter is zo belangrijk voor ons die kan je moeilijk vervangen. Helaas, ondanks dat we gewonnen hebben is dat een vervelend smetje op het duel." Verstegen werd vervangen door Lars Hendriks. Thijn Vos hielp bracht het vertrouwen weer terug bij de Geffenaren. Een te trage terug kopbal werd door Vos onderschept en kon de bal over Burg in het lege doel lepelen:-2-0. Gezien de vele blessure behandelingen aan Geffense kant floot Van de Ven exact af op 45 minuten af. Dat gaf terecht wat commotie aan Bossche zijde, maar de arbiter van dienst, die overigens smetteloos leidde, had zijn eigen klokje en had lak aan het Bossche scorebord.


Legio kansen
Na rust viel al snel de beslissing. Komende speler van HVCH Ken Bissels werd binnen de beruchte lijnen onderuit geschoffeld. Van de Ven twijfelde geen moment en wees naar de stip. Perry van Herpen liet Burg voor de derde maal vissen en besliste de wedstrijd. Na die treffer werden de ruimtes groter en kreeg Nooit Gedacht legio kansen, maar voor de vierde treffer was het wachten tot de 89e minuut en was het invaller Lars Hendriks die het kwartet volmaakte. Treurnis vanwege de degradatie bij TGG was amper te bespeuren. De DJ in de kantine perste er nog maar een Hollands moppie uit en de bierkraan stond vol open. TGG speelt volgend seizoen in de derde klasse. Bij Nooit Gedacht hebben ze andere plannen. Om dat doel te bereiken weten ze precies wat ze daarvoor moeten doen. Volgende week komt de tegenstander uit het duel tussen Berghem Sport en MVC'19 uit Maasbree dat morgen (zondag) gespeeld gaat worden.

Nooit Gedacht: Willem van Ballegooy, Stef van der Heijden, John Pennings, Frank van Herpen , Rik van Roosmalen (66. Julian van Wanrooy), Michael van den Heuvel, Ken Bissels, Perry van Herpen (78. Bjorn Steenbergen), Wouter Verstegen (26. Lars Hendriks), Thijn Vos, Dennie Strik.

Gesprek Peter Kuijpers met trainer Wolf Wannet en aanvoerder Michael van den Heuvel.


HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant