Het moment van de penalty. (Foto: Sjaak Pijnenburg)
Het moment van de penalty. (Foto: Sjaak Pijnenburg)
video

Ulysses blijft maar winnen op eigen veld; WEC voelt zich genaaid

Voetbal 1.551 keer gelezen

MEGEN | Als er dit seizoen één club sterk is op eigen veld, dan is het Ulysses wel. De Megenaren speelden in de vierde klasse G alleen gelijk tegen kampioen Constantia en wonnen voor de rest alles. Ook in de nacompetitie werd de ongeslagen reeks doorgezet en wel tegen WEC: 1-0. De volgende tegenstander is Herpinia, waarbij de Megense club uitgaat van een kleine volksverhuizing richting Herpen.

Volgens Ulysses-middenvelder Bernd van de Camp was het een gelijkopgaande wedstrijd. Hij was het die na zo'n 55 minuten de enige goal van de wedstrijd maakte. De scheidsrechter floot voor een penalty toen Willem Brouwer in zijn rug werd gelopen. WEC-trainer Bas van de Veerdonk: "Ik voel me ouderwets genaaid vandaag door de arbitrage. De eerste helft gaat het gewoon gelijk op en dan krijgen zij meteen na rust om niets een strafschop. Er komt een hoge bal en een speler van Ulysses gaat liggen omdat hij misschien iets in zijn rug voelt. Om daar een strafschop voor te geven is belachelijk."


Filmpje: Jurgen Verdonk

Na de 1-0 kwam WEC al snel op gelijke hoogte. De goal van de Rob van de Ven werd echter afgekeurd. Van de Veerdonk: "De grensrechter stond met de vlag omhoog terwijl er zeker vier van ons achter de man uitkomen. Ja, dit is heel erg zuur voor, onverteerbaar eigenlijk. Ik begin niet snel over de man in het zwart maar wat dit trio hier aan het doen was. Aan de andere kant moeten we naar onszelf kijken. We hebben niet gebracht wat we moesten de laatste weken en vandaag was dat niet anders. Daar moeten we aan gaan werken richting volgend seizoen. Voor nu zijn de druiven echter erg zuur."

Herpinia uit
Ulysses speelt volgende week uit tegen Herpinia. De winnaar gaat naar de finale van de nacompetitie. Van de Camp: "Het leeft in Megen. Vanmorgen was ik even aan het wandelen en kreeg ik zoveel reacties van mensen. Vandaag was de steun van de supporters weer erg goed. Het gaat nu alleen nog maar meer leven. Herpinia - Ulysses wordt een wedstrijd op zich, we kijken er naar uit."

Ulysses - WEC. (Foto: Sjaak Pijnenburg)
Ulysses - WEC. (Foto: Sjaak Pijnenburg)
Ulysses - WEC. (Foto: Sjaak Pijnenburg)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant