Doelpunt HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
Doelpunt HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
video

HVCH zet volgende stap richting promotie naar de Hoofdklasse

Voetbal 1.661 keer gelezen

DELFT | Met mannen als Wesley Verhoek en Jordy Brouwer in de basis, was DHC vandaag de favoriet om te winnen. HVCH was in de eerste helft echter de baas op het veld en nam brutaal een 3-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen de Delftenaren wel opzetten, maar verder dan 3-1 kwamen ze niet. DHC degradeert daardoor naar de eerste klasse, HVCH gaat volgende week in de derde ronde van de nacompetitie op bezoek bij eersteklasser JOS Watergraafsmeer, dat vandaag afrekende met Chevremont.

HVCH liep de titel in de eerste klasse C mis, maar maakte vandaag duidelijk dat het vol voor promotie naar de Hoofdklasse gaat. Want wat waren de Heeschenaren in de eerste helft goed. Trainer Maarten van Vugt koos een tweemansaanval van Robin Knapp en Lars van Lee met Mustafa Seddiqi daar net achter. Vooral Knapp was niet te stoppen. Hij tekende al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0 en stond daarna aan de basis van de 2-0. Hij liep de toch niet langzame rechtsback Anthony Piqué eruit, maar werd neergelegd in het zestienmetergebied. Mustafa Seddiqi benutte vervolgens de penalty.

Overtreding op Robin Knapp: penalty (Foto: Ruud Schobbers)



Mustafa Seddiqi schiet een penalty binnen. (Foto: Ruud Schobbers)

Het bleef niet bij de 2-0, want Knapp maakte er ook nog 3-0. Sjoerd Schobbers -onvermoeibaar op het Heesche middenveld- legde de bal terug op Knapp die technisch zeer knap raak schoot.



Robin Knapp was niet te stoppen vandaag. (Foto: Ruud Schobbers)

DHC komt terug
DHC speelde in de eerste helft zeer zwak, maar het begin van de tweede helft zag het er heel anders uit. Zo raakte Yannick Prade al snel de paal en schoot Jordy Brouwer -oud-speler van onder andere Liverpool- oog in oog met doelman Brian Vialle naast. Kort voor die kans van Brouwer moest DHC met tien man verder. Captain Tidde Tromp schopte op het middenvelder tegenstander Joey Vissers keihard onderuit en kreeg direct rood van scheidsrechter Jensch. Ondanks de numerieke minderheid kwam DHC door een goal van invaller Djerreld Muntslag op 3-1. HVCH werd vol onder druk gezet en de Heeschenaren kwamen er amper meer uit. Toch kreeg HVCH de kans om het duel aan de andere kant te beslissen. Knapp schoot volledig vrijstaand op doelman Gianni Kamperveen en in de rebound trof Schobbers de lat. De bal passeerde de doellijn, maar dat werd niet waargenomen door de grensrechter. Er bleven kansen komen over en weer, maar in de stand kwam geen verandering meer.


Kans voor DHC. (Foto: Ruud Schobbers)

Trainer Maarten van Vugt zag dat zijn tactiek om met twee spitsen te spelen, goed uitpakte. "Ik kende DHC al een beetje van vorig seizoen en had ook informatie ingewonnen bij een aantal trainers. DHC heeft individueel gezien denk ik betere spelers, maar wij kregen veel ruimte in de omschakeling. Dat Knapp zo goed speelde, gun ik die jongen heel erg. Hij heeft er keihard voor gewerkt." De volgende tegenstander volgende week is JOS/Watergraafsmeer in Amsterdam. "Ik ga proberen wat informatie te krijgen over die ploeg. Qua niveau is het heel moeilijk in te schatten. Gelukkig hebben we vandaag alles heel gehouden."

Opstelling HVCH: Brian Vialle, Yannick van den Berg, Vince Minten, Roy Vissers, Robin van Eldijk, Bram Wonders, Sjoerd Schobbers, Mustafa Seddiqi, Joey Vissers, Lars van Lee en Robin Knapp. Invallers: Jordy Spooren, Samuel Eleonora en Stijn van den Hurk.

Opstelling DHC: Gianni Kamperveen, Anthony Piqué, Levi Schipper, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon, Melvin Vissers, Wesley Verhoek, Tidde Tromp, Jordy Brouwer, Frank de Lange en Roy Speelman.

Feest na een goal. (Foto: Ruud Schobbers)
Bram Wonders. (Foto: Ruud Schobbers)
Robin Knapp. (Foto: Ruud Schobbers)
Bram Wonders. (Foto: Ruud Schobbers)
Gele kaart. (Foto: Ruud Schobbers)
Sjoerd Schobbers. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - DHC. (Foto: Ruud Schobbers)
Robin Knapp. (Foto: Ruud Schobbers)
Kans DHC. (Foto: Ruud Schobbers)
Robin Knapp. (Foto: Ruud Schobbers)
Het arbitrale trio. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - DHC. (Foto: Ruud Schobbers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant