Afbeelding

Geel-Zwart laat dure punten liggen in titelrace

Sport 673 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag de kans op het kampioenschap verspeeld. De Veghelse hockeysters verloren in Heerlen van NOVA met 4-2.

Na de promotie van afgelopen week begonnen de dames uitermate slap en slordig aan de eerste helft, de drive om te winnen ontbrak. Al snel kwam de ploeg op een 1-0 achterstand. Daarna waren de Veghelse dames niet in staat om het eigen spel te spelen. Geen enkele speelster haalde in de eerste helft haar niveau. NOVA liep uit naar een 3-0 ruststand.

Backhand
Na rust besloot de ploeg om het over een andere boeg te gooien. De dames begonnen de druk op NOVA op te voeren en gingen veel feller de duels in. Dit resulteerde in de 3-1. Madelief de Beer gaf een assist vanaf de middenlijn op Julie van Roosmalen, die de bal met haar backhand binnen sloeg. Geel-Zwart ging hard op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg de 4-1 om de oren. Hierna was er te weinig tijd om de schade te herstellen. De Veghelse dames wisten uiteindelijk nog wel de 4-2 te maken. Inge van Kessel sloeg de bal in de rebound beheerst met haar backhand langs de keepster.

Revancheren
Na dit teleurstellende verlies is het kampioenschap ver uit zicht voor de dames van Geel-Zwart. Ze staan met nog twee wedstrijden te spelen vier punten achter op Rosmalen.
Aankomende zondag is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Geldrop. De dames willen zich dan ongetwijfeld revancheren. De ploeg nodigt iedereen uit om de reeds behaalde promotie te vieren tijdens deze feestelijke Super Sunday. De wedstrijd start om 12.45 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant