Afbeelding

Eerdse band in voorprogramma van L.A.vation

Algemeen 842 keer gelezen

EERDE | In De Brink in Eerde staat er op zondag 17 juni een bijzonder optreden op het programma. Dan treedt de zeer gewaardeerde U2 tributeband uit Los Angeles, Californië op. L.A.vation levert een authentieke weergave van een echt U2-concert op. L.A.vation is uitgegroeid tot een internationale sensatie tijdens het uitvoeren van meer dan dertig jaar U2 hits voor duizenden festivals, clubs en privé-evenementen in heel de Verenigde Staten, Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Europa.

Met de onvergelijkbare Jason Thiesen, die gepassioneerd presteert als Bono, gaat L.A.vation veel verder dan alleen het spelen van de nummers van U2. Ze brengen de vier jongens uit Dublin vlak voor je ogen tot leven.

The Edge
Gitarist Bart Davis reconstrueert getrouw het voetstampende, magische gitaarartiestenschap van 'The Edge', zoals bassist Mikey Hachey de melodische, rotsvaste lage kant van Adam Clayton levert. Tenslotte zorgt drummer en muzikaal leider Jorgen Ingmar voor het ritmische hart en ziel van de band als Larry Mullen Jr. Dit alles gemarkeerd door hun griezelige fysieke gelijkenis en geluid-gelijke precisie. L.A.vation verbaast zich met hit na hit van elk van U2's blockbuster-albums met nummers als New Year's Day, With Or Without You, Beautiful Day, One en Vertigo. Als je Still Haven't Found What You're Looking For hoort, sluit je ogen en je waant je op een echte U2-show.

LIMBus
De Eerdse band LIMBus speelt op 17 juni in het voorprogramma van L.A.vation tribute to U2. LIMBus bestaat sinds 1989 en is in de basis nog dezelfde band. De huidige samenstelling is al vijftien jaar actief. De kern van het repertoire zit in rock van de jaren 90. Ze grijpen ook graag terug naar eerdere nummers. De band brengt ook nummers ten gehore van de laatste tien jaar. Deze moeten dan wel een voldoende 'blijvend' karakter hebben. Ze spelen niet het standaard cover repertoire maar wel altijd herkenbaar voor het grote publiek tussen 30 en 60 jaar. Kwaliteit gaat bij de band boven show. Ze proberen goed te coveren, dicht bij het origineel te komen. Ze spelen vooral op besloten feesten, cafés of sportkantines en af en toe in de line-up van kleine festivalletjes. De bezetting van de band is als volgt: zangeres, zanger-slaggitarist, bassist, solo gitarist, drummer, toetsenist-zanger. Desgewenst vier of vijf blazers. Het optreden van LIMBus begint om 17.00 uur in De Brink in Eerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant