Het toekomstige straatbeeld van de Gasthuisstraat.
Het toekomstige straatbeeld van de Gasthuisstraat.

'De woningen passen perfect in het straatbeeld'

Wonen 2.990 keer gelezen

VEGHEL | De transformatie van het oude Bernhoventerrein in Veghel tot de royaal opgezette woonwijk met de naam Kloosterkwartier kan rekenen op veel interesse. De verkoop is 31 mei van start gegaan.

Projectontwikkelaar Zenzo had op donderdag 31 mei zelfs een speciale dag georganiseerd om de start van de verkoop in te luiden. Ondanks het mooie weer was de opkomst boven verwachting. "Veel mensen, waarvan een groot deel uit Veghel, toonden hun interesse in de nieuwe wijk. De woningen passen straks perfect in het straatbeeld. Het gaat echt heel mooi worden. Deze locatie verdient ook mooie huizen", vindt Michiel Wijnen van Zenzo. De binnenkant van de woningen staat niet vast. "Er komen verschillende optiepakketten. Zo kun je je woning naar eigen smaak en behoefte inrichten."

Het toekomstige straatbeeld van de Burgemeester de Kuijperlaan.

Tijdens de start van de verkoop van het nieuwbouwproject met 37 vrijstaande en half vrijstaande woningen gingen belangstellenden geanimeerd in gesprek met de makelaars. Michiel: "Ze lieten zich onder het genot van een hapje en een drankje informeren over de huizen en de grote kavels. Mensen die graag een nieuwbouw huis in de ruim opgezette wijk willen hebben, zijn bij het Kloosterkwartier aan het juiste adres." De bezoekers waren enthousiast. "Ik wil graag een tuin op het zuid-westen, want ik ben dol op de zon en tuinieren. De architectuur van de huizen past geweldig in deze omgeving. Ik ben al op zoek naar een gepast tuinontwerp", liet iemand zich ontvallen vlak voordat hij vertrok met een brochure in de hand.

Mix
Van (aanstaande) ouders tot senioren die graag nog een keer een stap naar een nieuw huis willen maken: ze toonden allemaal interesse. Michiel is blij met de eerste reacties: "Het wordt een woonwijk voor iedereen. Starters, jonge gezinnen, gezinnen met meerdere kinderen, ouderen en mensen met een zorgbehoefte. Het moet een mooie mix worden."


De Kloostertuin zorgt voor een groene uitstraling. "Je zit overal dichtbij. Het centrum ligt op vier minuten afstand, De Noordkade is niet ver weg net als de sportvelden. De woningen komen in het hart van Veghel te liggen", aldus Michiel.

Zorgappartementen
Uiteindelijk komen er ook nog ongeveer 90 zorgappartementen in het gebied. "Het zijn er ongeveer 30 voor mensen die behoefte hebben aan zwaardere zorg. Bewoners van de ongeveer 60 appartementen kunnen straks zelf zorg inkopen. Op die manier kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen", legt Michiel uit.
De sluitingsdatum voor inschrijving is op 13 juni. Een woning kopen in dit nieuwbouwproject? Raadpleeg: www.kloosterkwartierveghel.nl of Raadhage Makelaardij in Veghel.

Het toekomstige straatbeeld van de Burgemeester de Kuijperlaan.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant