Dames 3 werd zondagmiddag kampioen.
Dames 3 werd zondagmiddag kampioen.

Vriendinnenteam Geel-Zwart Dames 3 ongeslagen kampioen

Sport 2.702 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 3 is afgelopen zondag in stijl kampioen geworden. Met een klinkende 7-0 overwinning werd Tilburg Dames 8 naar huis gestuurd. Een groot feest op de Veghelse hockeyclub, met tussendoor een rondje door Veghel op de platte kar, volgde.

Kampioen worden op de laatste Super Sunday van het jaar en tevens competitieafsluiting is misschien wel het mooiste scenario. De wedstrijd begon met wat oponthoud. De trouwe supportersschare van de Veghelse hockeysters staken fakkels en rookbommen af. Van concentratieverlies bij Dames 3 was echter geen sprake. Binnen no-time werd de wedstrijd beslist. Tilburg was niet bij machte om enige tegenstand te bieden. Dames 3 liep uiteindelijk uit naar een 7-0 overwinning en daarmee waren ze vrij mild voor tegenstander Tilburg.

144 doelpunten
Dames 3 mag zich met recht de terechte kampioen noemen. Eigenlijk bood alleen Uden Dames 2 dit seizoen tegenstand, maar zelfs die twee wedstrijden werden gewonnen zonder een tegentreffer te incasseren. Puntverlies was er alleen tegen Oirschot Dames 2: 3-3. Aanvoerder Merel Barten, voormalig aanvoerder van Dames 1, is trots op haar teamgenoten. "Ondanks de soms wat zwakke tegenstanders, moet je toch maar alles zien te winnen. Uden deed lang mee dus we konden ons geen puntverlies permitteren. " Geel-Zwart Dames 3 kreeg dit seizoen in 21 wedstrijden 18 treffers tegen en maakte zelf maar liefst 144 doelpunten. Volgende week staat de laatste wedstrijd in Valkenswaard tegen HOD D5 op het programma.


Marijke Poelstra met de honderdste treffer van het seizoen. 

'Iedere zondag een feestje'
Dames 3 is een vriendinnenteam. Merel legt uit: "Iedere zondag is het een feestje. Samen met mijn vriendinnen eerst de punten pakken en daarna gezellig een drankje doen." De laatste jaren heeft het team een kwaliteitsinjectie gehad. Merel en de tweeling Britt en Anne Horck stapte twee jaar geleden over van het eerste naar het derde. Sjoukje van den Brand volgde hun voorbeeld afgelopen zomer. "Ik heb acht jaar in het eerste gespeeld. Het was mooi geweest. We wilden een stapje terugdoen en toen kwam de kans voorbij om met vriendinnen te gaan hockeyen", vertelt Merel.

Supporters
Vorig jaar werd ze samen met Sjoukje, Anne, Britt en Sara van Asseldonk nog gepolst voor een terugkeer bij het eerste team. Bij alle vier was er twijfel, maar uiteindelijk bleven ze hun vriendinnen trouw. "Dit kampioenschap smaakt naar meer. Of we volgend jaar meedoen voor de titel durf ik niet te zeggen, maar onderaan gaan we sowieso niet eindigen. Ik hoop dat we weer mogen rekenen op onze trouwe supporters", besluit Merel ambitieus.

JD1
JD1 van Geel-Zwart liet dit jaar ook van zich horen. Ze werden maar liefst drie keer kampioen in één seizoen. Voor de winterstop kampioen en gepromoveerd naar de sub-topklasse, kampioen in de zaal en wederom buiten kampioen in de sub-topklasse. Ze hebben zich geplaatst voor het kampioenentoernooi in Zuid-Nederland. De ouders van jonge hockeyers zijn uiteraard super trots op hun kinderen. Ze bedanken trainer/coach Jan Düthmann voor zijn inzet. "Jan is een jonge knaap die zelf op hoog niveau hockeyt in Breda, nog studeert en daarnaast heel veel passie en tijd investeert in JD1", aldus Monique van Zoggel.

JD1 heeft een super jaar achter de rug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant