Ulysses naar de finale van de nacompetitie.
Ulysses naar de finale van de nacompetitie.

Nu al stunt van het seizoen: Ulysses naar finale van de nacompetitie {video}

Voetbal 1.185 keer gelezen

HERPEN/MEGEN | Ulysses blijft maar stunten. Als promovendus was de doelstelling om zich te handhaven in de vierde klasse G, maar volgende week zondag kunnen de Megenaren zelfs promoveren naar de derde klasse. Tegenstander in de finale van de nacompetitie in Megen is dan Festilent. "Ons seizoen is al geweldig, maar natuurlijk gaan we voor de volle honderd procent voor de overwinning", aldus trainer Sander Janssen.

door Leon Voskamp

Het was druk langs de kant van het hoofdveld van Herpinia. In het zonnetje keken honderden supporters van Herpinia en Ulysses en veel neutrale liefhebbers naar een interessante wedstrijd in de nacompetitie. In de competitie won Herpinia thuis met 3-0, in Megen werd het 1-0 voor Ulysses. Het waren de Herpenaren die vanmiddag op voorsprong kwamen door Ivo van Aalst. Het antwoord van Ulysses volgde snel. Spits Paul van Lith bediende Willem Brouwer en die haalde verwoestend uit met links: 1-1. De 1-2 was van grote schoonheid. Yunus Jarju verraste met een lob van zo'n veertig meter de afscheidnemende doelman Johan van Griensven. Nog voor rust maakte Tom Driessen er op aangeven van Brouwer 1-3 van. Binnen een kwartier in de tweede helft leken de bezoekers het duel te beslissen toen opnieuw Driessen doel trof: 1-4. Herpinia toonde echter karakter en kwam via Mike Janssen en Van Aalst (penalty) ijzersterk terug: 3-4.

Een drinkpauze na de snelle tegentreffers kwam Ulysses goed uit. Na de 3-4 kon het duel beide kanten op. Ulysses kreeg voorin veel ruimte, maar Herpinia loerde op de 4-4 en kreeg ook een goede kans. De voorsprong van de Megenaren werd niet meer uit handen gegeven. Onder aanvoering van De Donderjagers (supporters, red) maakte Paul van Lith er 3-5 van. Het was toen al feest en al helemaal direct na de wedstrijd. Een historische prestatie van Ulysses.


Janssen gaf na afloop aan enorm trots op zijn spelers te zijn. "Dit is geweldig, ik kan het gevoel bijna niet beschrijven. Vandaag was het collectief weer heel erg sterk. Van Lith bijvoorbeeld houdt veel verdedigers bezig, maar het waren vandaag de buitenspelers en middenvelders die de eerste vier goals maakten. En dat met zoveel steun langs de kant, dat doet ons goed."

Kramp bij Ulysses.
Ulysses naar de finale van de nacompetitie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant