Promotie!
Promotie!

Simpele zege voor Geel-Zwart

Sport 259 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag de voorlaatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis werd Geldrop overtuigend met 6-0 verslagen.

De dames lieten vanaf het begin van de wedstrijd zien dat ze op de tweede plek thuishoren. De ploeg was fel in de duels en had het meeste balbezit. Geldrop probeerde vanuit de counter en met lange klappen voor gevaar te zorgen in de Veghelse cirkel. Geel-Zwart hield echter goed stand en wist via een backhand van Julie van Roosmalen de score te openen. Er werd goed combinatiespel gespeeld, voor rust resulteerde dit nog in een verdubbeling van de score via Babs de Kock. Ruststand: 2-0.

Na rust had de ploeg uit Veghel onnodig veel kansen nodig om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig viel de 3-0 uiteindelijk toch, een strafbal werd koelbloedig afgerond door Madelief de Beer. Hierna wist de ploeg de wedstrijd beheerst uit te hockeyen en werd er nog driemaal gescoord. De eerste was een knap over de keepster geplaatste bal van Julie, die daarmee haar tweede van de wedstrijd maakte. Ook Inge van Kessel wist haar doelpunt weer mee te pikken. Babs de Kock bepaalde met haar tweede treffer van de wedstrijd de eindstand op 6-0. De Veghelse hockeysters wisten dus wederom de nul te houden.

Komende zondag wordt de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld in Son. De ploeg hoopt met een mooi eindresultaat dit goede seizoen, met promotie als resultaat, af te sluiten. De wedstrijd begint om 12.45 uur.