Robert op de steiger voor de synagoge (Foto: Puur en Simpel)
Robert op de steiger voor de synagoge (Foto: Puur en Simpel)

Trattoria da Roberto (bijna) klaar voor opening

Algemeen 2.063 keer gelezen

VEGHEL | Met nog een paar dagen voor de boeg, is Robert Wallet, gastheer en eigenaar van Trattoria da Roberto bijna klaar voor de opening. Zaterdag 16 juni om 09.30 uur gaan de deuren voor het eerst open voor publiek.

De trattoria is gevestigd in de synagoge van Veghel. Een schilderbeurt, nieuwe tafels en een gezellige bank geven de synagoge een andere uitstraling. De snuisterijen aan de muur en de heerlijke geur van eten en koffie zorgen voor een echt huiskamer gevoel.

Ongedwongen
Dat is ook precies wat het moet zijn volgens de gastheer Robert. "Ik hoop dat mijn gasten zich thuis voelen bij ons. Verwacht geen chic restaurant want dat is het niet. Het is niet voor niets een trattoria, gezellig en ongedwongen maar wel goed. Kwaliteit staat hoog in het vaandel zowel voor de producten als voor de service."

Eten wat de pot schaft
Het concept van de trattoria is eenvoudig. Ga zitten en laat je verrassen. Zowel bij de lunch als bij het diner hoeft de gast niet te kiezen uit vele gerechten. De chef heeft een heerlijke combinatie bedacht en dat ligt op je borden.
Bij de lunch zijn dat twee gangen. Het diner bestaat uit vier gangen. Robert legt uit: "De hele dag maken we allemaal al allerlei keuzes, het is toch heerlijk als je dat een keer niet hoeft te doen. Gewoon lekker gaan zitten en laat je verrassen. Bijkomend voordeel is dat ik een hekel heb aan verspilling. Door zonder kaart te werken, verspillen we bijna niks."

Officiële opening
Da Roberto gaat de eerste maand 'proef draaien' om vervolgens na een korte vakantie echt open te gaan. "We hadden onze vakantie naar Italië al gepland. Dus die gebruiken we nu als verkenning om nog meer te proeven en te ontdekken. Die ervaringen nemen we mee naar Veghel en gebruiken we in de trattoria", aldus de gastheer.

Reserveren
De trattoria is gevestigd in de synagoge in Veghel aan de Deken van Miertstraat 1 in Veghel.
Reserveren? Kijk op de website www.da-roberto.nl of bel 0413 306197.
De trattoria is geopend op woensdag tot en met zaterdag vanaf 09.30 uur totdat de laatste gast naar huis is.
Op maandag en dinsdag is de trattoria geopend van 09.30 tot 15.00 uur.

Evenementen
Bij speciale evenementen zoals de vlooienmarkt op zondag 17 juni is de trattoria ook geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant