Pleun besloot met een nep-slang het park in te duiken om aandacht te vragen voor de in te richten area.
Pleun besloot met een nep-slang het park in te duiken om aandacht te vragen voor de in te richten area.

'Kroegerpark, een area met Afrikaanse invloeden'

Algemeen 1.126 keer gelezen

VEGHEL | CV de Kuussegatters verzorgt in het Julianapark tijdens Fabriek Magnifique een area. "Het Kroegerpark aan de Aa wordt een area met Afrikaanse invloeden", verklappen moeder en dochter Jolanda en Pleun van den Biggelaar. Fabriek Magnifique wordt deze zomer gehouden in het weekend van 6, 7 en 8 juli en loopt van de Molenstraat dwars door Veghel tot aan De Noordkade.

Het publiek werd maandag al op een ludieke manier getriggerd. Online werd gemeld dat er een slang was gespot in het Julianapark. Pleun en Jolanda besloten met een nep-slang het park in te duiken om aandacht te trekken voor de in te richten area. "De naam van de area is: Kroegerpark. Aan de andere kant van de Aa komt een stuk geheel in Ibiza-stijl. Wij wilden iets compleet anders doen, maar het moest wel zomers zijn. Het vakantiegevoel moet je omhelzen. Zinderend en zwoel", aldus Jolanda. Uiteindelijk is er besloten om te kiezen voor area in Afrikaanse stijl. Pleun vult aan: "Na een avondje brainstormen waren we eruit. Afrika voldoet in onze ogen aan alle hierboven genoemde eisen. Het Kroegerpark (knipoog naar het Krugerpark, een omvangrijk wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika red.) aan de Aa wordt op passende wijze aangekleed. Overal duiken wilde beesten op, zoals krokodillen, olifanten en zebra's, net alsof je op safari bent. Kuussegat goes wild dus."

Grote fontein
De Kussegatters gaan veel gebruik maken een groot led-scherm. Daarop wordt onder meer een film vertoond en er komen beelden van wilde dieren voorbij. "Je moet wel een beetje het gevoel krijgen alsof je echt in Afrika bent. De brandweer zorgt voor een mooie, grote fontein in de Aa. Voor kinderen is er ook van alles te doen", belooft Jolanda.

Wilde beesten
Bezoekers die niks met wilde dieren of de savanne hebben, kunnen terecht in de lodgetenten. Jolanda: "Daar kun je je veilig afschermen van alle rondstruinende wilde beesten en eventuele moesson regens. Er zijn verfrissende drankjes te koop en op muzikaal gebied passeert er van alles de revue. Van Meike de Kock tot Broadway Brass en van DJ Jurgensen tot muziekvereniging Frisselstein." Het geheel wordt afgewerkt met Afrikaans spreuken die je overal tegenkomt. "Het wordt een volwaardige area inclusief een 'knoeris' aan het spit. Als je vanaf de Parklaan het Julianapark binnenwandelt, zitten wij meteen aan de linkerkant. Kan niet missen", zegt Pleun.

Meer dan biertjes drinken
De voorbereidingen zijn in volle gang. Veel Kussegatters helpen mee. Jolanda benadrukt dat de Veghelse carnavalsvereniging meer doet dan alleen biertjes drinken en feestvieren tijdens carnaval. "Ze hebben pas meegeholpen met het leeghalen van de tuin van het AAtrium en ook de Vlooienmarkt en Heel Veghel Bakt zijn evenementen waar de Kuussegatters een belangrijke rol spelen." Op vrijdag zijn alle sponsoren uitgenodigd om te langs te komen in het Julianapark. "Zonder sponsoren zijn veel van onze bezigheden onmogelijk. Op deze manier willen we ze bedanken", besluit Jolanda. Altijd al eens een bezoekje willen brengen aan Afrika? Op 6,7 en 8 juli kunnen bezoekers vast in de sferen komen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant