Sweet Mary Jane staat in de top drie van meest geboekte bluesbands van de Bluesfoundation.
Sweet Mary Jane staat in de top drie van meest geboekte bluesbands van de Bluesfoundation.

Sweet Mary Jane brengt een ode aan de bluesrock

Algemeen 531 keer gelezen

VEGHEL | De formatie Sweet Mary Jane gaat komende zondagmiddag 17 juni even terug in de tijd. Sweet Mary Jane bestaat uit leden die samen meer dan 100 jaar op het podium staan. Het optreden begint om 15.00 uur, de zaal is open om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Het trio staat stevig in de top drie van meest geboekte bluesbands van de Bluesfoundation. Sweet Mary Jane brengt een ode aan de bluesrock uit de 60's en 70's maar maakt ook verrassende uitstapjes naar andere tijdperken. Wat alle nummers met elkaar gemeen hebben is dat ze allen oorspronkelijk werden opgenomen voor legendarische artiesten. Denk onder andere aan Rory Gallagher, Gary Moore, Thin Lizzy, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Eric Clapton en Bob Dylan.
Frontman Fred van Willigen staat inmiddels al ruim 50 jaar op het podium met een waslijst aan bands. Zo speelde hij met de band Summerbreeze in voorprogramma's van onder andere Golden Earing, Sandy Coast en Rory Gallagher. Een andere opvallende band uit zijn verleden is de Brinta Brothers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Hij speelde met de Haagse Hoochie Coochie band op het North Sea Jazz Festival en in het voorprogramma van Luther Allison. Ook speelde hij in Jinx, BlueSpirit en Exp. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six.

Ook bassist Ton Boekelman is een door de wol geverfde muzikant die al ruim 40 jaar in diverse bands speelt. De laatste 20 jaar speelde hij regelmatig samen met Fred in bands als Blue Spirit, Exp, Monterey, Headless Roosters en nu natuurlijk Sweet Mary Jane. Drummer Lars van der Weiden is de Benjamin van het gezelschap al staat deze student aan het conservatorium in Haarlem ook alweer ruim 14 jaar op het podium met diverse bands.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant