Wethouder Roozendaal bezocht een van de CHV Academy lessen.
Wethouder Roozendaal bezocht een van de CHV Academy lessen.

Wethouder sluit startjaar CHV Academy af met bezoek aan basisschool

Kunst en cultuur 699 keer gelezen

SCHIJNDEL | Wethouder Menno Roozendaal bracht op vrijdag 15 juni een bezoek aan groep 4 op basisschool de Regenboog in Schijndel om een kijkje te nemen tijdens de kunstles van CHV Academy-docent Sep Otten. Hiermee werd teruggeblikt op een succesvol eerste schooljaar muziek- en kunstonderwijs op 32 basisscholen in heel Meierijstad.

Het schooljaar is alweer bijna teneinde en dat betekent dus ook het einde van het eerste jaar CHV Academy. Vanaf oktober 2017 kregen maar liefst 104 klassen, in de groepen 4, 5 en 6 op 32 basisscholen in heel Meierijstad 30 weken lang muziekonderwijs van een kunstprofessional. De eerste ervaringen zijn positief en het CHV Academy project blijft groeien. Volgend schooljaar doen 33 basisscholen mee en het overleg met het speciaal onderwijs Hub Veghel om ook deel te nemen, is opgestart. Dit schooljaar lag de focus op muziekonderwijs en komend schooljaar wordt dit verder uitgebreid met de andere disciplines beeldend, dans en theater.

BNG Cultuurparticipatieprijs
Naast het bezoek aan de muziekles werd er ook aandacht geschonken aan de nominatie van Meierijstad voor de BNG Cultuurparticipatieprijs. Meierijstad is één van vijf gemeentes, uit 70 inzendingen, die genomineerd is als gemeente die landelijk uitblinkt in het stimuleren van  cultuurparticipatie in de regio. CHV Academy en Phoenix Cultuur worden hierbij als voorbeeld uitgedragen hoe gemeente, het bedrijfsleven en een culturele instelling samen een coöperatie vormen om talentontwikkeling te stimuleren. De prijsuitreiking vindt op donderdag 28 juni plaats tijdens een landelijke bijeenkomst voor beleidsmakers en gemeentebestuurders in Utrecht.

CHV Academy: The Circle of Talent
CHV Academy, een initiatief van Phoenix Cultuur, heeft een coöperatie gebouwd met het bedrijfsleven, het onderwijs en de gemeente. Samen brengen zij het kunstonderwijs weer terug in de klas, zodat kinderen en jongeren geïnspireerd en gestimuleerd worden om hun talent te ontdekken en ontwikkelen. CHV Academy ontwikkelt talent van de breedtekunst naar topkunst. Dit resulteert in een nieuwe generatie jonge, creatieve denkers en makers die aansluiten bij de nieuwe maatschappij, het bedrijfsleven en het onderwijs, in heel Meierijstad.

Voor meer informatie over CHV Academy: www.chvacademy.nl en voor Phoenix Cultuur: www.phoenixcultuur.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant