Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen.
Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen.

Smakelijke Moestuinen Peuterproef van start

Algemeen 507 keer gelezen

VEGHEL | In Noordoost-Brabant is het project 'Smakelijke Moestuinen Peuterproef' van start gegaan. Tijdens NL Vitaal op 24 januari, georganiseerd door het Sport Expertise Centrum, was de kick-off.

In totaal gaan 16 kinderdagverblijven in Noordoost-Brabant de komende drie jaar aan de slag met moestuinieren. Op deze manier willen zij kinderen en ouders bewust maken van de waarde van groenten en het belang van gezond en duurzaam eten.
Op aanbeveling van Meierijstad Gezond Sportief zijn er in de gemeente Meierijstad op 9 locaties (Tante Kootje in Veghel, Het Kroontje in Veghel en meerdere locaties van De Verbinding in Sint-Oedenrode) moestuinbakken geplaatst.

Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters meer groenten kennen, hoe groenten groeien, hoe zij ruiken en eruit zien, en vooral ook: hoe zij smaken. Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen en hoe lekker en gezond ze zijn. De moestuinen zijn een mooie start voor kinderen om op latere leeftijd verder te werken met groenten en fruit op de basisschool. "Een echte moestuin waar we van kunnen eten, zoals aardbeien, courgette en tomaten. Extra leuk om de jongste te laten proeven. Want jong geleerd is oud gedaan", aldus Anouk van de Velden van het Kroontje in Veghel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant