Jacqueline Govaert, onder andere bekend van Krezip, treedt vrijdagavond op in het park.
Jacqueline Govaert, onder andere bekend van Krezip, treedt vrijdagavond op in het park.

Fabriek Magnifique heeft 'divers en veelzijdig programma'

Algemeen 2.321 keer gelezen

VEGHEL | Fabriek Magnifique heeft het programma rond. Artistiek leider Jan van Hoof heeft met Jacqueline Govaert, New Cool Collective en Fay Claassen zijn gewenste highlights binnen. Jan is tevreden over de programmering: "Het is een divers en veelzijdig programma. Ik ben er trots op."

Fabriek Magnifique (FM) wordt op vrijdag 6 juli geopend in het Julianapark door The Midnight Diamonds. Deze rasartiesten blazen Motown-Klassiekers nieuw leven in. "Het is een spetterende show en een prima start voor ons festival. We hebben drie dagen een overvol programma. Het is niet te doen om iedereen te benoemen. Het is voor FM het grootste, meest uitgebreide programma ooit." Op vrijdag valt de naam van Bram Stadhouders op. "Stadhouders heeft twee nominaties te pakken voor een Edison. Deze prestigieuze en tevens oudste muziekprijzen van Nederland worden op vrijdag 6 juli uitgereikt. In zijn genre, vooral jazz-gerelateerd, is er niemand zoals hij."
New Cool Collective krijgt op vrijdag 6 juli een Edison. Het binnenhalen van het jazzdance-monster kostte wat moeite. "Zij zijn super populair. Ik ben ontzettend blij dat ze naar Veghel komen. Het ontbijtconcert op zondag wordt gegeven door Cor Bakker en Fay Claassen. En je raadt het al: Fay is genomineerd voor een Edison', lacht Jan.
Wilma Bierens treedt zaterdag op samen met het Habsburger Strauss Orkest.

Stijl
Fabriek Magnifique wordt zondag op een bijzondere manier afgesloten. Jan legt uit: "Iedere muzikant uit de gemeente Meierijstad is om 19.30 welkom om samen met elkaar het festival af te sluiten. We hebben Fabriek Magnifique samen gemaakt en dus moeten we het in stijl samen afsluiten. De muzikanten staan dan voor het eerst samen op het podium."

'Veelzijdig festival'
Naast de talloze optredens is er van alles te doen. "Het wordt weer een veelzijdig festival. Alle kunstvormen komen aan bod. Alleen al in het park zijn zeven podia te vinden. Er is continu iets te doen."
Er is veel aandacht voor eten. "Aan de ene kant kunnen bezoekers uitgebreid genieten van culinaire hoogstandjes en aan de andere kant is er een informatief gedeelte. Waar komt ons eten vandaan en hoe wordt het gemaakt?"
De Molenstraat wordt omgetoverd tot Moulin Rouge en op de Markt betreden onder andere een aantal tribute bands de bühne. Op het Heilig Hartplein kunnen liefhebbers van het Nederlandse lied terecht. Op zondag komen er tussen de vijftien en twintig zanger voorbij.
Op de Noordkade is zowel binnen als buiten van alles te doen. Van de Kunstbende in De Kluis tot de Reservoir Dogs Band op het podium 'Veekoek', op vrijdag gehost door MOMfest, en van Ocobar tot de Nederlandse bluesband Barrelhouse. Er is tevens genoeg ruimte voor kunst en dans.

Puzzelstukjes
"Ik vind het een geweldig programma. We zijn begonnen met allerlei verschillende puzzelstukjes. Godzijdank is alles in elkaar gevallen mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. De diversiteit is de kracht van het festival. Ik heb er heel veel zin in. Het mag zo stilaan wel beginnen", besluit Jan. Meer informatie over het festival en de artiesten, kijk op: www.fabriekmagnifique.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant