Rooi een weekend lang bruisend

Algemeen 485 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Dat Sint-Oedenrode er twee dagen lang zonder subsidies iets feestelijks van kan maken, kan men komend weekend met eigen ogen aanschouwen, liever nog: zelf beleven.

Onder de naam 'Midzomernachtspektakel' heeft de gezamenlijke horeca in het centrum de handen ineen geslagen voor een zeer gevarieerd live programma. Op maar liefst vier podia in het dorp wordt de zaterdagavond er eentje van niet voor de tv, maar bijvoorbeeld naar het Kerkplein met Nos Jungit Apollo in een verrassende combinatie met de Dommelklanken.
Stockbrood speelt bij De Ossekop, L 'Attaque bij D'n Dommel en De Kroeg heeft diverse bekende live-zangers gecontracteerd. En dat alles op loopafstand, net kort genoeg voor de nodige verfrissingen.

Die investering in goede live muziek zet zich de volgende dag voort op de Jaarmarkt, het jaarlijkse spektakel waarmee Rooi zich van haar beste kant laat zien. Ook dit jaar onverminderd in trek bij ondernemers, marktkooplui en standwerkers. Maar liefst 300 kramen, waaronder zo'n ouderwets spectaculaire bloemenwagen, nog afgezien van alle winkels die op deze dag heel graag opengaan en ook allemaal speciale aanbiedingen hebben.

Defensie staat met 'n grote trailer in Het Kofferen om voorlichting te geven en hetzelfde geldt voor De Rijkspolitie op de Borchgrave.

Op de Markt wordt een 'totaalplein' gevormd door ASV autobedrijf, Autoschade Lambèrt en Van Kuringe assurantiën.
Het aanbod lekkere hapjes is groter dan ooit en evenwichtig verdeeld over de hele route.

Tijdens de Jaarmarkt is er live muziek op zes terrassen, met onder andere Esther van Heeswijk, Johnny T, Danny & Fritz, Twenty Six en Plan B. Het hoeft niet per se om zes uur afgelopen te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant