Corry heeft puzzeltjes altijd al leuk gevonden en ze verzamelt ze nu al zo'n 30 jaar.
Corry heeft puzzeltjes altijd al leuk gevonden en ze verzamelt ze nu al zo'n 30 jaar.

Schuifpuzzels en breinbrekers op de verzamelbeurs

Algemeen 506 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' houdt op zondag 24 juni een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis 'De Brink' in Eerde. Deze keer houdt Corry van Stiphout uit Erp een tentoonstelling met haar verzameling schuifpuzzels en breinbrekers.

Corry heeft puzzeltjes altijd al leuk gevonden en ze verzamelt ze nu al zo'n 30 jaar. In al die jaren tijd heeft ze tussen de 2.500 en 3.000 verschillende schuifpuzzels bij elkaar verzameld. Nog regelmatig gaat ze op zondag een rommelmarkt af op zoek naar puzzeltjes. Ze heeft bijzondere exemplaren in haar verzameling zitten. Veel schuifpuzzeltjes zijn van reclame, maar er zijn ook hele mooie series te koop in speelgoedwinkels. Corry wacht meestal wel af tot ze de puzzeltjes op een rommelmarkt tegen komt. De laatste jaren verzamelt Corry ook breinbrekers. Dit zijn puzzeltjes in allerlei soorten en vormen. De breinbrekers zijn over het algemeen wel gemakkelijk uit elkaar te halen, maar het valt niet mee om ze weer in elkaar te zetten of om alles weer op de juiste volgorde te krijgen. Hierin ziet Corry wel een uitdaging. Ze puzzelt net zo lang tot de afbeelding weer klopt of zoekt op internet of in boeken naar de oplossing. Breinbrekers zijn te verdelen in diverse categorieën, zoals: Rubik's kubussen, houten vormen puzzels, behendigheidsspelletjes, tangram, blokken puzzels enzovoorts.

Neem een kijkje op verzamelbeurseerde.nl. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 24 juni van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen. De entree van de verzamelbeurs is 1.50 voor volwassenen, kinderen mogen gratis naar binnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant