De HomeRide Daddies na afloop van hun rit.
De HomeRide Daddies na afloop van hun rit.

Missie Homeride Daddies geslaagd: 488 nachten gedoneerd

Human Interest 709 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | Wat in april 2017 begon als een missie is afgelopen weekeinde door de Homeride Daddies volbracht: 500 kilometer fietsen in 24 uur voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Deelnemers aan de sponsortochten HomeRide en HomeRun hebben dit weekend een recordopbrengst van ruim 1,1 miljoen euro bij elkaar gefietst en gerend. Ze legden respectievelijk 500 kilometer en 240 kilometer in 24 uur af om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. "Een geweldig bedrag, dit overstijgt onze verwachtingen", zegt Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds
Afgelopen jaar zijn de Homeride Daddies uit Veghel en omstreken begonnen met het bouwen aan een groot project. Deelnemen aan de HomeRide en 365 nachten aan donaties binnenhalen voor het Kinderfonds. Nu kunnen ze zeggen dat dit project geslaagd is. "Het was een ware uitputtingsslag, maar het was het meer dan waard. Uit eigen ervaring weten we hoe het is als je kind in het ziekenhuis ligt en je zelf dicht bij je kind kunt zijn. Met deze gedachte zijn we gestart aan het project", aldus de Daddies.
Binnen het team hebben Robert van de Laar uit Veghel en Joost Vos uit Uden de volledige 500 kilometer gefietst en de overige Daddies ieder 300 kilometer. Zaterdag 23 juni zijn de Daddies gestart in Utrecht en hebben Nederland doorkruist om vervolgens zondagmiddag om 14.00 uur te finishen.Het team van de Daddies bracht in totaal 29.280 euro bij elkaar. Dat betekent dat zij 488 nachten geschonken hebben aan de ouders die in de Ronald McDonaldhuizen moeten verblijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant