LGSV neemt afscheid van bevlogen zweminstructeur

Sport 464 keer gelezen

VEGHEL | LGSV (Gehandicapten Sportvereniging Veghel) heeft zaterdag afscheid genomen van een vrijwilliger die jarenlang geheel belangeloos zwemles heeft gegeven aan kinderen met een beperking die met reguliere lessen nooit hun diploma kunnen halen.

Ubavka Jovanovska, die 24 jaar lang met passie zwemles heeft gegeven aan kinderen met een beperking. Onder haar bezielende leiding hebben veel kinderen uit Veghel en omgeving hun zwemdiploma kunnen halen, waar dit binnen de reguliere zwemlessen niet gelukt zou zijn.
Het afscheid werd gezamenlijk gevierd in de speeltuin Elckerlyc te Oss, samen met de kinderen die zij in die jaren heeft begeleid. In het bijzijn van deze kinderen en hun ouders is stilgestaan bij haar carrière als zweminstructrice. In al die jaren zijn er vele diploma's uitgereikt waardoor deze kinderen zich hebben kunnen bekwamen in het zwemmen.
De bezieling die haar dreef heeft zij ook kunnen overbrengen aan mensen om haar heen waardoor zij steeds een groep enthousiaste vrijwilligers om zich heen wist te krijgen om voor deze kinderen één op één begeleiding in het water mogelijk te kunnen maken.
Haar tomeloze inzet die ze al die jaren heeft getoond heeft LGSV altijd zeer gewaardeerd en de vereniging vindt het dan ook erg jammer dat een steunpilaar van dit "kind-zwemmen" de organisatie gaat verlaten. Jovanovska kreeg bij haar afscheid een oorkonde met het erelidmaatschap van de LGSV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant