Afbeelding

Historische boottocht vanuit de haven van Veghel

Algemeen 1.046 keer gelezen

VEGHEL | In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers en Heemkundekring Vehchele houdt UITpunt & Toerisme Veghel een historische boottocht vanuit de haven van Veghel op zaterdag 7 juli.

Zonder de eerste haven, die in 1826 gegraven is, zou Veghel nooit geworden zijn wat het nu is: een economische motor voor Oost-Brabant. Het begon al voor 1800 toen er plannen waren om van rivier de Aa een kanaal te maken. Uiteindelijk kwam er een kanaal van Den Bosch naar Maastricht. Als enige op het hele traject, wist het gemeentebestuur van Veghel het voor elkaar te krijgen een lange insteekhaven gerealiseerd te krijgen. Een verhaal met meerdere invalshoeken, dat de moeite waard is om onder de aandacht te brengen. De 'Zoete Lieve Gerrit' zal belangstellenden meenemen vanaf de Noordkade naar de nieuwe haven bij Mars en IBM. Daarna voert hij naar de nieuwste haven bij de CHV en de containerterminal van Van Berkel. Bernard Vissers, voorzitter van Heemkundekring Vehchele, zal gedurende deze tocht de nodige informatie geven over de historie van de locaties die onderweg te zien zijn. De boottocht vertrekt om 12.00, 13.30 uur en 15.00 uur.

Kosten
De kosten voor deze boottocht bedragen 12,50 euro per persoon. Het schip is niet rolstoeltoegankelijk en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het UITpunt/bibliotheek of online via www.uitpuntveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant