Afbeelding

Veghel in Hout dit jaar uitgebreid met The Voice of Bouwdorp

Algemeen 501 keer gelezen

VEGHEL | De kaartverkoop van bouwdorp Veghel in Hout is inmiddels gesloten, alle kaarten zijn de deur uit. Het aantal kinderen bereikt hiermee een recordhoogte.

Vanaf februari 2018 zijn verschillende vrijwilligers begonnen met het verzamelen van de duizenden pallets. Bouwbedrijf van de Ven en bouwcenter Veghel werken samen om er voor te zorgen dat de vele pallets van van de Anker Palletgroep BV kunnen worden verzameld. Telkens als er weer een oplegger klaar stond, werd deze door vele vrijwilligers gelost en opgeslagen. Het resultaat is duizenden pallets, genoeg voor alle kinderen die straks een hut willen gaan bouwen.
Kinderen mogen, net als andere jaren, weer blijven slapen in hun eigen hut. Ed van Uden, voorzitter van bouwdorp Veghel in Hout: "We hebben in het park meer dan voldoende plek om alle kinderen de gelegenheid te geven om hun hut te bouwen. Dit jaar kijken we wel meer naar de hoogte van de hutten, een hut mag dit jaar niet hoger worden dan drie pallets hoog."

Activiteiten
Naast het bouwen van je eigen hut zijn er nog vele andere activiteiten. Knutselen, poppendokter, het kookcafé en het schminken zijn populaire activiteiten voor de kinderen. Dit jaar komen er zelfs twee clowns naar het park, de poppenkast is er ook weer voor de kleinere kinderen. Vanaf dinsdag komt er een spectaculair klimparcours in het park. Henriëtte van Amstel, belast met de activiteiten bij het bouwdorp: "We hebben lang gezocht naar zo'n klimparcours en met een wiebelbrug, klimnet en tokkelbaan zullen vele kinderen kunnen genieten van een stevige klimpartij." Donderdagavond is er een lichtjesoptocht en een discotheek voor de kinderen. De grootste en spannendste activiteit is natuurlijk het slapen in je eigen hut.
In samenwerking met Phoenix Cultuur staat dit jaar The Voice of Bouwdorp op het programma. Veghel in Hout wordt gehouden in de week van 13 tot en met 17 augustus in het Julianapark.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant