De eerste try-out is goed bevallen.
De eerste try-out is goed bevallen.

Bloemenzaak moet wijzigingen doorvoeren om sluiting te voorkomen

Algemeen 2.848 keer gelezen

VEGHEL | De rechter heeft bepaald dat mits Trendsetters Styling & Inrichtingen niet voldoet aan een aantal eisen om zich te mogen vestigen op de Noordkade, ze binnen twee weken zijn bloemenzaak op de Veghelse Noordkade moet sluiten. Joop Govers en Rob van Zutven van het Veghelse bedrijf willen met een aantal aanpassingen het sluiten tegengaan.

De Verenigde Eigenaren van het Veghelse Centrum en de Ondernemersvereniging Veghels Centrum spande een zaak aan omdat ze vrezen voor uitholling van het Veghelse winkelcentrum. Ze willen niet dat er retail wordt toegestaan. Joop vertelt dat Trendsetters al een aantal weken bezig is met het doorvoeren van wijzigingen. De termijn waarbij deze wijzigingen doorgevoerd moeten zijn, was in eerste instantie eind augustus maar wordt nu opgeschoven naar 10 juli. "Naast de verkoop van bloemen, verzorgen wij vanuit de winkel het bloemwerk van onze events. Daarnaast hebben we voor deze locatie gekozen om met de bloemen die retour zijn gekomen een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Ook gaan we van start met de verkoop van food gerelateerde producten. Denk aan eetbare bloemen en wijn van bloemen. Ook serveren we op het terras bloemen als snacks of een heerlijk bloemenbiertje. Dit zodat we nog beter aansluiten bij het Proeffabriek concept", legt Joop uit.

Workshop
Joop wil verder dat Trendsetters de bloemen die ze bij evenementen gebruiken een tweede kans geven. "De bloemen worden over het algemeen één dag gebruikt, Het is zonde om deze weg te gooien en verkopen kan natuurlijk niet. We hebben hier contact over gehad met onder andere BrabantZorg en hebben aangeboden om de bloemen te doneren aan de bewoners en vrijwilligers van Sint Joachim & Anna en het AAtrium. Wij hebben ze uitgenodigd om bij ons op de Noordkade te komen genieten van workshop met deze bloemen gegeven door vrijwilligers."

Doneren
Afgelopen vrijdag vond een eerste try-out plaats met bewoners van het AAtrium. Joop vervolgt: "Door het doneren van de bloemen schenken we de bewoners van de zorginstellingen een prachtige dag. Ik vind het een win-winsituatie." Na de workshop mogen de bewoners de zelfgemaakte bloemstukken meenemen naar hun eigen locatie.

'Winkel behouden'
Joop wil het initiatief de komende tijd verder uitbouwen. "Organisatie, denk aan de voedselbank, organisaties met mensen met een beperking of senioren, mogen ons mailen en dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. De workshops zijn kosteloos."
Of de winkel over twee weken daadwerkelijk op slot gaat, is volgens Joop nog maar de vraag. "Wij doen er alles aan om binnen het concept van de Proeffabriek en de Noordkade te passen. Ons doel is om de winkel te behouden", besluit hij.

Aanmelden voor de workshops kan via: info@trendsetters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant