Afbeelding

The HangOut: goed toeven voor jong en oud

Algemeen 1.291 keer gelezen

VEGHEL | Alle vier hebben ze er veel zin in; de mannen van Stichting Gewoon Doen Veghel. In het weekend van 6, 7 en 8 juli hosten de vrienden 'The HangOut', het strand langs de waterkant van de Aa tijdens art & food festival Fabriek Magnifique in Veghel. Het strand wordt dat weekeinde omgetoverd tot een mediterraan loungewalhalla, compleet met zwembad en bar. En niet te vergeten goede muziek en eindeloos veel gezelligheid.



De initiatiefnemers achter 'The HangOut'.

Met een grijns van oor tot oor vertellen Roy van de Veerdonk en Theo van Geel over het komende event. Samen met Martijn Dickerscheid en Kees van Geel vormen ze Stichting Gewoon Doen Veghel. Wat zes jaar geleden als activiteit voor hun Tennisvereniging Frisselstein toevallig op het pad van de mannen kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een vertrouwd onderdeel van Fabriek Magnifique met bijbehorende stichting. Zelf had de vriendengroep het niet kunnen verzinnen, maar ze zijn alweer voor de derde keer van de partij. Net als de twee voorgaande edities is het Julianapark het decor van het strand voor jong en oud. De naam van de kuststrook langs de Aa is in het festivalweekend tot The HangOut gedoopt, voortgevloeid uit het thema van het festival dit keer; water (H2O).

Mediterrane sfeer
"Het idee is net zoals bij de twee vorige edities hetzelfde gebleven; op het strand kunnen jong en oud zich op diverse manieren vermaken", vertelt Roy. "De kinderen kunnen spelen bij de waterbaantjes of het zwembad terwijl ouders genieten van muziek en een biertje." Daar zit 'm volgens de initiatiefnemers het succes in: twee generaties die naast elkaar genieten, elk met hun eigen bedrijvigheid en vertier. En bedrijvigheid is volop aanwezig bij The HangOut. Het belooft een strand bomvol fun. Zo kan het jonge publiek aan de slag als goudzoekers met een zeef om tussen het zand goudsnippers te zoeken, vinden er yogasessies voorafgaand aan de start van het festival plaats, is er een fototrailer, een verwarmd zwembad en schenkt barista Fabiënne koffie. Dat allemaal omringd door comfortabele loungebanken en klanken van de dienstdoende dj's in een hippe en mediterrane sfeer. "Het strand wordt aangekleed in azuurblauwe tinten en geschilderde bewegwijzering. Bij binnenkomst word je begroet door geopende paraplu's die een grote kleurenmassa vormen. Het wordt een vrolijk gebeuren", verzekeren Theo en Roy.

Evenaren
De verdiensten van The HangOut gaan naar het goede doel. Gekozen is voor het PieterBrueghelHuis en Stichting EET met je hart. "Op zaterdag schuiven twee groepen van EET met je hart aan voor een lunch en optreden. Een mooi initiatief om mensen met elkaar in contact te brengen, net zoals het PieterBrueghelHuis doet waar de opbrengst van The HangOut naartoe gaat." Voor The HangOut hebben meerdere vrijwilligers de mouwen opgestroopt. "We krijgen veel hulp van lokale ondernemers en bekenden voor het maken van het decor en een helpende hand bieden tijdens het event. Zonder hen hadden we het strand nooit zo groots kunnen organiseren." De vrienden kijken uit naar het event. "Het is leuk om te doen, zou geweldig zijn als we de vorige editie evenaren."

Kijk ook op de Facebook-pagina van The HangOut - Stichting Gewoon Doen Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant