Bezoekdienst oud en wijs zoekt vrijwilligers

Algemeen 386 keer gelezen

REGIO | Inwoners van Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk en Boerdonk krijgen vanaf hun 75ste verjaardag om de twee jaar bezoek van een vrijwilliger van de Bezoekdienst Oud en Wijs van ONS welzijn. Tenminste, als ze dat willen; ze mogen ook nee zeggen. Oud en Wijs komt niet alleen voor een gezellig praatje, maar brengt ook een map vol informatie mee. De vrijwilliger neemt de informatie over wonen, zorg en welzijnsvoorzieningen met de mensen door.

Op deze persoonlijke manier worden 75-plussers in ongeveer een uur bijgepraat over allerlei zaken die voor hen van belang zijn. Omdat er steeds meer ouderen komen en omdat er af en toe vrijwilligers stoppen, is de bezoekdienst Oud en Wijs op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om gemiddeld een keer per twee weken een oudere zo'n informatief bezoek te brengen, kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij ONS welzijn. Dat kan op telefoonnummer 088-374 25 25, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en op het mailadres: esther.debie@ons-welzijn.nl.
ONS welzijn stuurt elke vrijwilliger van Oud en Wijs gemiddeld een keer in de twee weken een adres van ouderen die bezocht moeten worden. De vrijwilliger spreekt zelf af of het bezoek voor, na de middag of 's avonds is. Als hij tijdens een bezoek problemen tegenkomt, kan hij een beroep doen op ONS welzijn. Een ouderenadviseur bekijkt hoe het probleem aangepakt kan worden.
De vrijwilligers van Oud en Wijs krijgen van ONS welzijn ondersteuning. Behalve een map vol informatie biedt de beroepsouderenadviseur ook bijscholing als dat nodig is. Op het gebied van wonen, zorg en welzijn verandert er voortdurend van alles. Zoals alle vrijwilligers van ONS welzijn kunnen ook deze vrijwilligers de gemaakte onkosten declareren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant