Afbeelding

Onthulling monument Pastoor Van Schijndel in Boerdonk

Algemeen 344 keer gelezen

BOERDONK | Onder grote belangstelling werd op zondag 24 juni het herdenkingsmonument voor pastoor Van Schijndel onthuld. De dag begon met een Heilige mis waarin pastoor Rombauts op een bijzondere manier inging op het leven van pastoor Van Schijndel, de stichter van de Missiezusters Franciscanesse van Antonius van Padua. De mis werd opgeluisterd met zang van het jongerenkoor Imagine. Na de heilige mis was de onthulling in de Kloostertuin.

De voorzitter van de Cornelius stichting Jan Kerkhof memoreerde de geschiedenis van het ontstaan van de Kloostertuin. Wethouder Coby van de Pas prees de inzet van vrijwilligers, een goed voorbeeld van burgerparticipatie. Tini Brugge, die de Kloostertuin ontworpen heeft, was enthousiast over de pracht van de Kloostertuin. Zij gaf enkele ideeën voor het verder verfraaien van de tuin.

Zuster Blandine, die samen met een delegatie uit Asten aanwezig was, vertelde hoe blij de zusters zijn met de Kloostertuin ter herinnering aan het ontstaan van de orde. "We verdwijnen in Nederland, maar in Brazilië en Indonesië zijn ze blij dat er toch een thuis voor de orde overblijft in Boerdonk." Daarna werd het door Marc Smits ontworpen kunstwerk onthuld en later gezegend door pastoor Rombauts.
Ondertussen konden belangstellenden genieten van een expositie van amateur kunstenaars uit Boerdonk in Den Hazenpot. De dag werd afgesloten met een open lucht muziekoptreden, vòòr Den Hazenpot, van opleidingsorkest Funtastic en Tismarwadegegewentbent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant