De komende tijd wordt gebouwd aan de nieuwe Watersteeg.
De komende tijd wordt gebouwd aan de nieuwe Watersteeg.

De Watersteeg in Veghel wordt vernieuwd

Algemeen 2.452 keer gelezen

VEGHEL | Woon-zorgcentrum De Watersteeg in Veghel wordt vernieuwd. Aanleiding voor de vernieuwing is de verhuizing van 32 revalidatieplaatsen vorig jaar juli van De Watersteeg naar Zorg- en herstelhotel Udens Duyn in Uden. De verhuizing van de revalidatieplaatsen is voor de locatie aanleiding geweest om samen met de cliëntenraad, medewerkers, bewoners en samenwerkingspartners om tafel te gaan en een nieuwe indeling te maken voor De Watersteeg.

Diana Zijlmans, regiomanager van De Watersteeg: "Uit gesprekken met huidige bewoners van De Watersteeg bleek dat er behoefte is aan echtparenkamers, aan appartementen die zelfstandig wonen mogelijk maken én aan appartementen die kunnen functioneren als een tijdelijke verblijfsomgeving, voor als het thuis even niet meer kan. Daarnaast gaf ziekenhuis Bernhoven aan behoefte te hebben aan plekken voor mensen/patiënten die nu 'oneigenlijk' een bed bezet houden in het ziekenhuis. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor de zorg aan kwetsbare ouderen, zijn we met hen hierover in gesprek gegaan."

Tijdelijke woonvraag
Houtwal 12 op de begane grond wordt een woonomgeving voor cliënten die zelfstandig willen en kunnen wonen. Er komen twaalf appartementen van ongeveer 40 vierkante meter. De appartementen bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een badkamer. Twee van die twaalf appartementen worden geschikt gemaakt voor duo-bewoning. In deze appartementen kunnen bijvoorbeeld (echt)paren en/of ouder/kind terecht. Bewoners bepalen zelf, net als ze gewend waren voordat ze naar De Watersteeg verhuisden, hoe hun appartement wordt ingericht, wie er op bezoek komt, wanneer ondersteuning en zorg nodig is en wat, waar en hoe de maaltijd wordt genuttigd.
Boomgaard 12 op de eerste etage wordt een verblijfsomgeving voor cliënten met een tijdelijke woonvraag. Cliënten die nog niet naar huis willen/kunnen na een ziekenhuisopname, cliënten die even niet meer thuis kunnen wonen bijvoorbeeld omdat de mantelzorger wat ruimte nodig heeft, kunnen er tijdelijk terecht.
Vogelven 12 op de tweede etage is een woonomgeving geworden voor kortdurend verblijf of crisisopname voor mensen met dementie. Op 6 en 7 april zijn de huidige bewoners van de begane grond verhuisd naar de tweede etage. De afdeling wordt uitgebreid met acht plekken.

Aanpak verbouwing
De komende tijd wordt gebouwd aan de nieuwe Watersteeg. "Duurzaamheid staat daarbij voor ons hoog in het vaandel. Waar mogelijk gaan we zaken hergebruiken. Tafels en stoelen laten we opknappen door Caroussel Groen in Schaijk. Caroussel Groen is onderdeel van de locatie Nieuwe Hoeven van BrabantZorg en biedt dagbesteding aan mensen met een ondersteuningsvraag", vertelt Diana. 
Op 25 juni is de bouw feestelijk van start gegaan, bewoners deelden de eerste mokerslag uit. Diana vervolgt: "We hebben een grove planning opgesteld en hopen de nieuwe Boomgaard 12 in september en Houtwal 12 in oktober in gebruik te nemen."

Over BrabantZorg
De Watersteeg is één van de locaties van BrabantZorg. Bij BrabantZorg bieden ze vanuit 35 locaties in de regio's Oss, Meierijstad, Uden en Den Bosch ondersteuning en zorg tijdens het ouder worden. Dat gebeurt op zorglocaties en bij cliënten thuis. Kijk voor meer informatie over BrabantZorg en locatie De Watersteeg op: www.brabantzorg.eu.

De komende tijd wordt gebouwd aan de nieuwe Watersteeg.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant