Afbeelding

Adoptie-overdracht Airborne monument

Algemeen 444 keer gelezen

EERDE | Groep 8 van de basisschool Petrus en Paulus in Eerde heeft het Airborne monument in Eerde geadopteerd. Dat betekent dat zij het afgelopen schooljaar hebben bijgedragen aan de herdenkingen bij het monument. Op vrijdag 29 juni heeft de adoptieklas deze taak overgedragen aan groep 7.

Rondom de adoptie-overdracht organiseerde het Airborne Comité Eerde, samen met de Stichting Eerdse Molen en de vereniging Warwheels '40-45, een leuke en leerzame middag voor beide groepen. De kinderen werden op school opgehaald in legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarmee gingen ze naar verschillende locaties in Eerde waar hen werd verteld over de luchtlandingen in september 1944 en de daarop volgende gevechten. Zo werd het levensverhaal verteld van de Engelse tankchauffeur Gilbert Astin die bij de molen is gesneuveld. In de zandduinen kregen de kinderen een indruk van de zware gevechten die daar in september 1944 zijn geleverd. Er was in de bossen een kampement ingericht door de vereniging Warwheels '40-45 waar de kinderen kennis konden maken met de uitrusting van de bevrijders.
Als afsluiting van deze levende geschiedenisles mochten de kinderen samen een echte parachute ontvouwen.
De middag was bedoeld als dank aan de leerlingen van groep 8 voor hun bijdrage aan de herdenkingen en als motivatie voor groep 7 om de taak van adoptieklas enthousiast over te nemen. 17 september is de eerste keer zijn dat zij als adoptieklas aan de herdenking meewerken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant