Afbeelding

'Ieder mens is uniek, dus hoort een afscheid dat ook te zijn'

Zakelijk 768 keer gelezen

SCHIJNDEL | Bij Mijland Uitvaartzorg uit Schijndel staat meedenken, adviseren en inspireren hoog in het vaandel. De uitvaartverzorgers van Mijland Uitvaartzorg begeleiden nabestaanden en zorgen voor een mooi en waardig afscheid van hun dierbaren.

In de moeilijke periode na het overlijden van een dierbare moet veel geregeld worden omtrent de uitvaart. Mijland Uitvaartzorg geeft nabestaanden handvaten, zodat de uitvaart vlekkeloos verloopt. "We stellen veel vragen en luisteren goed naar de wensen van de overledene en die van nabestaanden", zegt Tom Mijland. "Onze taak bestaat vooral uit adviseren en inspireren. Wij nemen nooit de beslissingen, maar denken mee."

Map van Mijland
Meestal is het bij een uitvaartonderneming mogelijk om voor je overlijden elementaire zaken vast te leggen, zoals de wens om begraven of gecremeerd te worden. Mijland Uitvaartzorg gaat een stap verder. In de Map van Mijland, die simpel op te vragen is, staan talloze mogelijkheden en keuzes die een uitvaart vormgeven. Op die manier kun je je eigen uitvaart tot in detail vastleggen. "We merken dat hier veel behoefte aan is, ook onder jonge en gezonde mensen", vertelt Tom. "Natuurlijk vindt niemand het fijn om over het onvermijdelijke na te denken, maar voor veel mensen geeft het rust wanneer er wat wensen op papier staan." De map geldt alleen als leidraad en is volkomen vrijblijvend. "Er wordt niets voor altijd vastgelegd, je kunt het ieder moment weer veranderen."

Transparante kosten
Tom Mijland wil er voor zorgen dat nabestaanden niet voor ongewenste verrassingen komen te staan en probeert dan ook zo transparant mogelijk te zijn over de kosten. "Vooraf stellen we een begroting op waarin we alle kosten inzichtelijk maken". Mijland Uitvaartzorg kan ongeacht welke uitvaartverzekering is afgesloten de uitvaart verzorgen. "Desgewenst zorgen we voor de afwikkeling van de polis. Ook op deze manier proberen we mensen zoveel mogelijk te ontzorgen."

Denken in mogelijkheden
Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken en er moeten veel knopen doorgehakt worden. Niet altijd zijn nabestaanden op de hoogte van de wensen van de overledene. Hierbij kunnen Tom Mijland en zijn team helpen. "Soms is het nodig dat we de leiding nemen, maar het komt ook voor dat we vooral in de gaten houden dat er niets wordt vergeten. Het is maar net waar nabestaanden behoefte aan hebben."
Dat uitvaarten steeds persoonlijker worden heeft Tom Mijland de afgelopen jaren gemerkt. Bij Mijland Uitvaartzorg wordt in mogelijkheden gedacht en wordt geprobeerd aan zo veel mogelijk wensen te voldoen. "Ieder mens is uniek, dus hoort ieder afscheid dat ook te zijn."

Meer info: contact@mijlanduitvaartzorg.nl, 073-8200997 of 0413-820390.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant