Stephan Blommendaal van Udea en Marjolein Bemelmans van de Fairtrade werkgroep.
Stephan Blommendaal van Udea en Marjolein Bemelmans van de Fairtrade werkgroep.

Fairtrade bordjes uitgereikt door Fairtrade werkgroep

Algemeen 629 keer gelezen

VEGHEL | Meierijstad, een Fairtrade gemeente; dat is het doel van de ook gefuseerde Fairtrade werkgroepen in Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, worden boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat gesteld om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

Voor EkoPlaza/Udea, de biologische supermarktketen die óók haar hoofdkantoor in Veghel heeft staan, is de keuze voor zowel biologische als Fairtrade producten een meer dan logische keuze én bedrijfsfilosofie. Een familiebedrijf met respect voor de aarde, de dieren en de mensen. Udea is onder meer de groothandel, in- en exporteur van biologische levensmiddelen en de franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza. Eerst pioniers op dat gebied en nu een voorbeeld dat veel navolging vindt. De plastic vrije supermarkt, voorstander van statiegeld op plastic flesjes en minder/geen vlees eten zijn enkele speerpunten. Als biologische supermarkt is het voor Ekoplaza niet meer dan logisch om voortrekker te zijn in een broodnodige verandering in de productie en distributie van levensmiddelen. Met biologische voeding draagt Ekoplaza bij aan het in stand houden van de biodiversiteit en het insectenleven.
Eerlijke samenwerking is een van hun vijf speerpunten. Reden te meer om bij hen langs te gaan en hen een Fairtrade Meijerstad bord te overhandigen. Een delegatie van de Fairtrade werkgroep (bestaande uit Peer Hurkmans, Liza de Kiewit en Marjolein Bemelmans) overhandigde het bord aan Stephan Blommendaal (operationeel manager bij Udea).

Ook op camping Het Goeie Leven werd een fairtrade bord uitgereikt. Peer: "Het goeie leven is een geweldige plek waarbij de eigenaren vanuit een volle overtuiging en intrinsieke motivatie alles fairtrade en duurzaam hebben opgezet. Een prachtig initiatief, om midden in de natuur met fairtrade artikelen, zonnepanelen, warmtebronnen en lokale producten nagenoeg zelfvoorzienend te zijn. Een fairtrade bord kon dan ook niet uitblijven." De fairtrade werkgroep staat op zaterdag 7 juli (tijdens Fabriek Magnifique) met een fairtrade koffie proeverij in tuin van de bibliotheek.

Anke van camping het Goeie Leven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant