Een doldwaze circuskeuken in het Julianapark.
Een doldwaze circuskeuken in het Julianapark.

Fabriek Magnifique is ook een feest voor kinderen

Kunst en cultuur 1.769 keer gelezen

VEGHEL | Fabriek Magnifique is er voor iedereen, van jong tot oud. Met dit jaar extra aandacht voor kinderen in nieuwe en ongewone verbindingen. Op allerlei plekken, in het Julianapark, in de Hoogstraat en op de Noordkade, zijn leuke, speelse, actieve en creatieve projecten voor de kids uit Meierijstad. Hier kun je kijken, voelen, proeven en doen. "We nodigen alle kinderen van Meierijstad dus van harte uit om naar het festival te komen. O ja, en je mag je ouders ook meenemen", aldus de organisatie achter Fabriek Magnifique.

In het Julianapark vind je Circus Fabriek Magnifique. Een doldwaze circuskeuken waar het publiek kok en kelner is. Circus Caps is present op podium Pizzabello. Dit circus werkt met kinderen met een verstandelijke beperking die zelf vorm aan hun ideeën geven.
Speciaal voor het festival brengen ze een spectaculaire nieuwe voorstelling.

Muzikale kindervoorstelling
Theater De Blauwe Kei organiseert op zondag 8 juli tweemaal een vrolijke, muzikale kindervoorstelling van Dirk Scheele. De kinderpopster zingt zijn leukste liedjes. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. "Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling", aldus Dirk.
Let op, deze voorstelling is gratis, maar je moet wel van tevoren een kaartje reserveren via de website van De Blauwe Kei.

Strand of safari?
In het Julianapark zijn twee bijzondere area's. The Hangout is een strand, waar je kunt schatgraven naar goud en kunt zwemmen in een geweldig zwembad. Bij het Kroegerpark waan je je juist op safari tussen de wilde dieren. Komen ze te dichtbij? Dan staan de rangers voor je klaar.

Het is even lopen van het Julianapark naar de Noordkade. Maar de kunstwerken van de waterbaan laten het water met je mee stromen. Zo ben je er voor je het weet. Onderweg kun je knutselen op het Heilig Hartplein.

Bizar Bazar op zondag
Isaac Dee is uitvinder en presenteert zijn wonderlijke spullendingen in de 'Bizar Bazar' op de Noordkade. Leerlingen van groepen 5 en 6 van basisscholen in Meierijstad hebben hun talenten ingezet om hem te helpen. Ze bedachten verrassende apparaten, machines, gereedschap, of gerei voor in de keuken.

De resultaten zijn te bewonderen in de 'Bizar Bazar'. Met op zondagmiddag een veiling, waarbij de kinderen zelf hun uitvindingen aanprijzen.

Food Circus Magnifique
Melk komt uit de supermarkt, toch? Moderne stadskinderen weten nauwelijks dat melk van een koe komt en wortelen onder de grond groeien. Bij Food Circus Magnifique leer je van alles over vers, lokaal en puur voedsel. Er is ook een Small Farm Playground waar je een eigen mini-boerderijtje kan bouwen.
Het SmaakLab Theater is een theatershow waarbij je als deelnemer geblinddoekt mee doet aan een smaaktest. Deze activiteit is geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant