Afbeelding

'Het doet zo zeer' in Alzheimercafé

Algemeen 457 keer gelezen

VEGHEL | In het maandelijkse Alzheimercafé in het Pieter BrueghelHuis in Veghel is op dinsdag 17 juli om 19.30 uur de film Het doet zo zeer te zien.

Bij mevrouw Been, de moeder van schrijfster Heleen van Royen, wordt beginnende dementie geconstateerd. Op zeker moment neemt Heleen de beslissing om voor haar moeder een mantelzorgwoning in haar achtertuin te plaatsen. Ruim een jaar lang registreert zij met een camera het leven van haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Zo ontstond een zeer intiem portret van moeder en dochter, dat het verloop van de ziekte en de missie van de dochter om het leven van haar moeder beter te maken integer in beeld brengt. Moeilijke beslissingen over verhuizen, euthanasie en kostbare momenten van samenzijn en humor wisselen elkaar af.

Na afloop van de film is er voor de bezoekers gelegenheid om met elkaar en met de aanwezige professionals na te praten. Het Alzheimercafé in het Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Mensen die er graag heen willen, maar geen vervoer hebben, kunnen gebruik maken van de BoodschappenPlusBus, die hen voor een paar euro ophaalt en weer thuis brengt. Een rit bespreken kan door te bellen naar ONS welzijn: 088-3742525.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant