Afbeelding

CDnA

Column 1.090 keer gelezen

Afgelopen weekend deed Fabriek Magnifique het tweede deel van haar naam weer alle eer aan. Het festival zorgde er voor dat Veghel een weekend lang aan alle kanten…eh…bruiste. Op de Markt, achter het klooster, in het Julianapark en op de Noordkade vergaapte menigeen zich aan het programma dat Jan van Hoof en de zijnen weer bijeen hadden weten te brengen. Dat weergoden dergelijke initiatieven optimaal weten te waarderen hebben we geweten. Schitterend festivalweer zorgde er voor dat tienduizenden bezoekers uit vele omstreken door een flink gedeelte van Veghel schuifelden. Ook de opmerking dat een dergelijk festival ieder jaar zou moeten plaatsvinden stak links en rechts weer de kop op. Haal het niet in je hoofd Jan!

Las ergens dat Fabriek Magnifique meer dan ooit in het teken van verbinding stond. Waar mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van allerlei moois en lekkers is dat natuurlijk al snel het geval. Opvallend was echter dat de straat waar verbinding het meest gewenst is, het minst verbond. De Hoogstraat, zeg maar de halter tussen 'de bollen' centrum en Noordkade, vróeg om kraampjes, kunstwerken, optredens of allerlei ander klein vertier. Een aandachtspunt voor over twee jaar (!) zou ik willen adviseren. Véél meer reuring in die straat!

Ga ik daarmee voorbij aan de ingenieuze waterbaan waarmee de Aa met de haven verbonden werd? Nee, maar die bevond zich vooral bóven hoofden. Er was in de Hoogstraat slechts één absoluut hoogtepunt dat de tocht richting Noordkade een stuk minder saai maakte: het project MeierWIJstad. Op de parkeerplaats van Het Vaticaan vormden enorme puzzelstukken tezamen de plattegrond van de gemeente Meierijstad. Een geweldig initiatief waar honderden mensen aan meewerkten. Je kwam er ogen tekort. En tijd om al dat moois te bekijken. Wat een talent herbergt onze gemeente! Stel je toch eens voor dat het hele project ergens in een hal permanent tentoongesteld had kunnen worden. Als een heuse attractie waar je op een hoog standpunt ook nog eens goed bovenop het geheel had kunnen kijken!

Eén puzzelstuk zou dan echter zeker vervangen worden. Zowel verantwoordelijk kunstenares Carin Simons, boven getekende en echt talloze Meierijstedelingen spraken er hun verbijstering over uit: Het puzzelstuk van het CDA. Hun inbreng vormde niet meer dan een stukje schaamteloze politieke pr. Wellicht is even gedacht dat de C voor Creatief staat. Laat dat CDnA dan vooral in de raadszaal en het College terugkomen. Da's al lastig genoeg lijkt me…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant