Jayson (R) is een van de jongens die een droomdag kreeg.
Jayson (R) is een van de jongens die een droomdag kreeg.

Politie en De Tuimelaar halen geld op voor Dream4Kids

Algemeen 440 keer gelezen

VEGHEL | Alle leerlingen van Basisschool De Tuimelaar uit Veghel hebben zich door middel van een sponsorloop ingezet voor het goede doel. Deze sponsorloop was georganiseerd door Blue4Charity (B4C). Dit is een team van de politie Oost-Brabant die zich inzet om geld op te halen voor een goed doel. Dit keer gaat de opbrengst naar Dream4Kids die droomdagen voor getraumatiseerde kinderen organiseert.

Onder luid gejuich van opa's, oma's, papa's en mama's renden de leerlingen van De Tuimelaar fanatiek rondjes om het schoolgebouw. Het enthousiasme van familie en schoolgenoten zorgde ieder rondje weer voor extra energie. "Ze hebben het ontzettend goed gedaan. Het is mooi om te zien hoe de leerlingen zich inzetten voor andere kinderen", aldus Olaf Canters van B4C.
Na het rennen werden de leerlingen voorzien van ranja, fruit en een welverdiend ijsje. Oook na de sponsorloop hadden de leerlingen nog energie nodig voor alles wat op het schoolplein te beleven was. Dankzij de organisatie van B4C stond er een politiemotor, surveillanceauto en ME-bus. Deze hebben de leerlingen van binnen en buiten bewonderd.
In totaal hebben de politie en OBS De Tuimelaar samen 1.638,63 euro opgehaald voor Dream4Kids.

Dream4Kids
Stichting Dream4Kids organiseert Droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Alleen al in Nederland heeft tussen de 25 en 50 procent van de kinderen te kampen met een jeugdtrauma (denk aan rouwverwerking, mishandeling of seksueel misbruik). Dream4Kids ondersteunt de medische en psychische behandeling door de allergrootste dromen van kinderen in vervulling te laten gaan tijdens een droomdag. Dit draagt bij aan het vertrouwen in zichzelf en de wereld en geeft het kind weer moed en positieve energie om in dromen te gaan geloven. Na de droomdag worden de kinderen jaarlijks uitgenodigd op de grote clubdag van Dream4Kids, zo blijven ze onderdeel van de Dream4Kids familie.

Meer informatie is te lezen op www.dream4kids.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant