Afbeelding

St. Antonius molen locatie voor pilot Vrijheidsmaaltijd

Algemeen 565 keer gelezen

EERDE | Het Nationaal Comite´ 4 en 5 mei wil de Vrijheidsmaaltijden, een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comite´, in de jaren 2019 en 2020 in heel Nederland introduceren als nieuwe 5 mei traditie. De St. Antonius molen in Eerde is een van de locaties waar een Brabants pilot, als voorloper op 4 en 5 mei, wordt uitgerold.

Het doel is dat in elke Nederlandse gemeente vanaf 2020 meerdere Vrijheidsmaaltijden worden georganiseerd.
Om dit concept in de aanloop naar 5 mei 2020 verder uit te dragen, zijn er op enkele plaatsen in Nederland Vrijheidsmaaltijden georganiseerd.
Stichting Eerdse Molen is er trots op dat het Nationaal Comite´ 4 en 5 mei de St. Antonius molen heeft gekozen als locatie om hun pilot voor Brabant te laten plaatsvinden.

Gerdi Verbeet
Na diverse locaties bezocht te hebben, werd de molen in Eerde beoordeeld als de meest geschikte locatie, waar de sfeer en de oorlogshistorie het beste paste bij het beeld dat het Comite´ voor ogen had voor de introductie in Brabant.
De maaltijd vond plaats op 8 mei in aanwezigheid van onder andere mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comite´ 4 en 5 mei.

Film
Met het beschikbaar komen van een film door het Comite´ van de diverse Vrijheidsmaaltijden mogen ze er in Eerde nu eindelijk over berichten.
De film is hier te bekijken.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant