Afbeelding
Foto: Annemieke van der Aa

Tips om ratten te voorkomen

Algemeen 3.977 keer gelezen

VEGHEL | Waar mensen wonen, zijn ook regelmatig ratten te vinden. Voor inwoners is het vaak onprettig een rat in hun straat of bij hun woning te zien.

Wat doet de gemeente eigenlijk aan rattenbestrijding? Wat kunnen inwoners zelf doen? En hoe kunnen inwoners melding maken van een rat? Zeker in de zomer is extra voorzorg belangrijk.

Wat kun je zelf doen om ratten te voorkómen?
- Zorg dat je tuin netjes is en ruim rommel op. Een stapel rommel (ook brandhout) is een ideale plek voor ratten om te nestelen.
- Laat 's nachts geen voedsel, ongewassen borden of bestek etc. achter.
- Voer voor het konijn, de kippen et cetera in een afgesloten bak bewaren.
- Knoei geen voer of ruim het direct op.
- Voer geen vogeltjes met vetbollen, pindaslingers of ander eten dat blijft liggen/hangen. Let op met fruit- en notenbomen in je tuin, ruim het afgevallen fruit meteen op.
- Herfst- of wintertafels, sier- en bloemstukken kunnen beter geen fruit, noten, eikels, kastanjes etc. bevatten. Ook pompoenen zijn een lekkernij voor ratten!

Hoe kun je de ratten bestrijden?
Als je last hebt van ratten, is rattenbestrijding altijd noodzakelijk. Voor rattenbestrijding en –preventie op je eigen terrein ben jezelf verantwoordelijk. Begin met het weren van ratten uit de tuin zoals hiervoor beschreven. Bestrijden van ratten kan op verschillende manieren gebeuren.

Voor informatie en advies op maat kun je voortaan terecht bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)
Telefoonnummer: 0317-419660.
E-mail: info@kad.nl.
Website: www.kad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant