Sheewawah is een band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant.
Sheewawah is een band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant.

Nederlandse blues van Jeroen Kant met Sheewawah

Algemeen 590 keer gelezen

VEGHEL | Ook in de zomermaanden is er op zondagmiddag livemuziek in De Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel. Zondag 22 juli presenteert Kunstgroep de Compagnie een optreden van Sheewawah. Dit is een band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Het niet allemaal eigentijdse Nederlandse blues wat de klok slaat. Maar wel voor het grootste gedeelte. Het optreden begint om 15.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis.

Kant is goed met taal en muziek, alleen met het woord 'stilzitten' weet hij geen raad. Sinds de zomer van 2016 is hij zich weer volledig aan het toespitsen op zijn oude liefde: de elektrische gitaar. Iedere dag maakt hij zoveel mogelijk uren om nét zo te klinken als zijn gitaarhelden. Door geen liedjes meer te moeten schrijven, ontstonden ze gek genoeg als vanzelf. Binnen de kortste tijd was er voldoende materiaal om een album te vullen en nog over te houden ook.

De nieuwe liedjes vroegen niet alleen om een nieuwe aanpak, maar ook om een nieuwe band: Sheewawah. Met drummer Gino Bombrini (Skip & Die, Komodo) en bassiste Judith Renkema (JW Roy, Komodo) vormt Kant een trio dat in alles energie uitschreeuwt, zonder ergens te vervallen in stoffige clichés. Moddervette bas, stuwende drumklappen en duizelingwekkende aardse lead-gitaar. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal.
Samen met Mischa den Haring (T-99) als producer nam Sheewawah 'Alles In Kleur' in een vloek en een zucht op bij Studio Joneski. Het klinkt fel, scherp en ontegenzeggelijk verbonden met het Amerikaanse continent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant