Het was hartstikke druk in Veghelse bibliotheek. Alles werd vastgelegd.
Het was hartstikke druk in Veghelse bibliotheek. Alles werd vastgelegd.
VEGHELSE QUIZ

'De Veghelse Quiz staat in het teken van het getal vijf'

Algemeen 2.511 keer gelezen

VEGHEL | Het getal vijf gaat een prominente en belangrijke rol spelen tijdens de Veghelse Quiz op 14 december 2018. De inschrijving voor het populaire Veghelse evenement is afgelopen zaterdag van start gegaan. "Alles staat tijdens deze editie in het teken van het getal vijf", verklapt Natasja de Groot van de bibliotheek.

De vijf gaat dus een prominente rol spelen tijdens de Veghelse Quiz 2018. Natasja: "Zowel bij de antwoorden als bij de vragen komt het getal vijf terug. Het is de vijfde editie van de quiz en daar zijn we trots op en blij mee. Het wordt een feesteditie."
Collega Meike Boertjes is inmiddels ook aangeschoven. "Men moet creatief zijn en dan komt de vijf vaak terug. Het ligt er niet te dik bovenop."

150 teams
De organisatie belooft dat de quiz niet moeilijker wordt, maar wel feestelijker. "Als je uit Veghel komt dan moet je dit jaar meedoen. Het afgelopen jaar deden er 130 teams mee. Ik denk dat 150 teams haalbaar is. Dat is ook ongeveer de max, want het moet wel praktisch en veilig blijven", legt Natasja uit.
Samen met de rest van de bibliotheekmedewerkers zijn de voorbereidingen inmiddels gestart. Toch loopt het nog niet helemaal op rolletjes. Natasja luidt de noodklok: "We hebben nog een stagiaire nodig. Hij of zij mag natuurlijk niet meedoen aan de quiz. Mocht iemand zich geroepen voelen dan loop de bieb binnen."

Wijzigingen
Aan het concept van de Veghelse Quiz wordt niet te veel gesleuteld. Dat staat als een huis en heeft de laatste jaren bewezen een succes te zijn. Toch kunnen deelnemers wat kleine veranderingen verwachten. "Uiteraard compleet andere vragen en nieuwe buitenopdrachten", zegt Meike. Praktisch gezien wil de organisatie een paar kleine wijzigingen doorvoeren. "Het uitdelen van de tassen moet bijvoorbeeld iets gestroomlijnder verlopen en het mag dit jaar best droog blijven (vorig jaar viel er tijdens de quiz een pak sneeuw red.)", lacht Natasja.

Veghelse Quiz Junior
Wat volkomen nieuw is, zijn een aantal vragen voor de jeugd. "Er komt een Veghelse Quiz Junior boekje voor kinderen vanaf groep 5 of vanaf 5 jaar. We weten nog niet of we er een aparte scorekaart van maken of het aantal optellen bij het team. Daar kom ik nog op terug", vertelt Natasja.

Inschrijven
De Veghelse Quiz start vrijdag 14 december om 19.00 uur. Inschrijven kan via: www.bibliotheekveghel.nl. "Vul je teamnaam en teamcaptain in en betaal 15 euro. Na een succesvolle inschrijving ontvang je een bevestiging per mail. Ik ben benieuwd wie er zich als 5de, 15de, 25ste enzovoorts inschrijven", besluit Natasja.

Hints
In de Stadskrant Veghel verschijnen in de loop naar het evenement toe weer hints en interessante verhalen omtrent de Veghelse Quiz. Mocht de krant niet goed bezorgd worden of te vroeg bij het oud papier belanden. De Stadskrant Veghel is altijd online te lezen (check onze website).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant