Afbeelding

De Ieme krijgt twee noodlokalen

Onderwijs 1.320 keer gelezen

VEGHEL | Openbare basisschool De Ieme is één van de weinige scholen in de gemeente Meierijstad die momenteel een sterke groei doormaakt; een groei die naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren zal aanhouden. Aangezien de capaciteit van het schoolgebouw te klein is om in de huidige en toekomstige ruimtebehoefte te voorzien, gaat de school op De Bunders uitbreiden. Als tijdelijke oplossing krijgt De Ieme twee noodlokalen tot haar beschikking.

Recentelijk is pas duidelijk geworden dat De Ieme gaat uitbreiden. De uitbreiding was namelijk in eerste instantie 'opgehangen' aan het vraagstuk rondom de mogelijke fusie tussen de basisscholen De Bunders en t Heibosch. Ingeval van fusie zou De Ieme mogelijk naar een ander, groter bestaand schoolgebouw verhuizen, waardoor uitbreiding van het huidige gebouw niet (meer) aan de orde zou zijn.

Oplossing
Nu eind mei duidelijk is geworden dat voormelde fusie geen doorgang vindt en zowel De Bunders als 't Heibosch op hun huidige locaties gehuisvest blijven, is permanente uitbreiding van De Ieme de meest voor de hand liggende oplossing.

Acuut
Gezien het feit dat deze permanente uitbreiding op korte termijn niet te realiseren is en de ruimtebehoefte inmiddels erg acuut is, stelt de gemeente voor om ter overbrugging van 1.5 jaar twee noodlokalen te plaatsen.
De huur van deze noodlokalen komt voor rekening van de gemeente.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant