Joep heeft zojuist een kandidaat een rood scherm getoond.
Joep heeft zojuist een kandidaat een rood scherm getoond.

'Wie is de Mol' opgenomen in Veghel en Keldonk

Opmerkelijk 4.560 keer gelezen

VEGHEL/KELDONK | Er was afgelopen weekend een heuse filmploeg werkzaam op de Noordkade en op verschillende locaties in Keldonk. Joep van Ganzewinkel vertelt dat ze bezig zijn met de opnames van Wie is de Mol Tilburg. Naast dat er opnames in Veghel en Keldonk waren, is er nog een link. "Er doet iemand uit Veghel mee én iemand uit Keldonk", verklapt Joep.

De namen van de deelnemers, allemaal tussen de 19 en 27 jaar, uit de gemeente Meierijstad wil Joep nog niet prijsgeven. Hij hult zich meerdere malen in stilzwijgen of geeft mysterieuze antwoorden. "Er zijn tien kandidaten, waaronder één Mol. Althans dat denken ze." De opnames zijn inmiddels achter de rug. Twee finalisten en de Mol weten de uitkomst dus al. De rest wordt pas ingelicht op een speciale 'ontknopingsavond'.

Monnikenwerk
Voor Joep start na zijn vakantie het monnikenwerk. "De montage vergt ontzettend veel tijd", vertelt hij terwijl de eerste beelden op zijn laptop tevoorschijn komen. Het ziet er professioneel en gelikt uit. Joep vervolgt: "Het moet wel goed zijn. We proberen echt mooie afleveringen te maken. Ik denk ongeveer acht van 35 minuten. Het kan zijn dat sommige iets langer of korter duren. Op YouTube kan dat gewoon."

De silhouetten van de 10 kandidaten.

De deelnemers krijgen allemaal verschillende opdrachten voorgeschoteld. Joep legt uit: "Een aantal activiteiten hebben we een klein beetje afgekeken uit de Nederlandse en Belgische Wie is de Mol. Wel geven we er onze eigen twist aan. Een paar daarvan zijn op de Noordkade opgenomen, bij mijn ouders in Keldonk en in een leegstaande loods in Keldonk."

Executie
Aan het einde van elke aflevering volgt de test en executie. Precies nagedaan zoals bekend van het tv-programma. "De uiteindelijke winnaar verdient een geldbedrag. Hoeveel? Dat ligt aan het werk van de Mol. Wij doen het allemaal vrijwillig dus je moet niet denken aan honderden euro's."
Het initiatief van Joep staat los van het bekende tv-format. "We zijn absoluut niet gelieerd aan de Nederlandse Wie is de Mol. Het is een eigen productie zonder winstoogmerk."

'Hoge verwachtingen overtroffen'
Of er een tweede deel komt? Joep denkt van wel, maar niet ieder jaar. "Ik zou het graag nog een keertje doen, maar dan over een paar jaar. Het is best zwaar, kost veel tijd en dan moet het monteren nog beginnen. De beelden die we samen met de crew hebben geschoten, hebben mijn hoge verwachtingen overtroffen", vertelt hij. Joep kon rekenen op veel hulp. "Mede-organisator en mijn vriendin Femke Vesters, het camerateam met onder andere Joël Teulings, Lydia Meulendijks en Lisanne Koenders. Verder mijn ouders en de beste vrienden van mijn ouders. Alle vrijwilligers bedankt", besluit hij.

YouTube
De afleveringen worden vanaf eind september/oktober op YouTube gezet en op Kliknieuws. Iedereen kan ze dan bekijken. De Veghelse en Keldonkse (woont inmiddels in Tilburg) deelnemer worden in een later stadium voorgesteld. Wordt vervolgd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant