Afbeelding

Serie bijzondere voorstellingen in De Blauwe Kei

Kunst en cultuur 345 keer gelezen

VEGHEL | Minder bekend, intiem, niet-alledaags en juist daarom ontzettend boeiend. Dát zijn volgens theater De Blauwe Kei de voorstellingen in de twee Op de huid series. De voorstellingen komen het best tot hun recht in een intieme setting en vinden daarom plaats in de kleine zalen van het Veghelse theater.

In de Op de huid series worden beeldend theater, muziek, teksttheater en toneel met elkaar afgewisseld. Zvizdal is zo'n bijzondere voorstelling. Maquettes en een camera vertellen het verhaal van Pétro en Nadia, die weigerden het door een kernramp getroffen Tsjernobyl te verlaten.
Heel anders, maar ook bijzonder, is de voorstelling Het Verbrande Huis van Bodil de la Parra, waarin de theatermaakster vertelt over haar Surinaamse geschiedenis.
Andere voorstellingen in de series zijn onder andere Enkeltje Holandija, over een twintigjarige jongen die het Sarajevo van 1994 ontvlucht, De Laatste van Jack Wouterse en Laatste Paar Dagen met Hendrik Groen-acteur Kees Hulst.

Bij elke Op de huid voorstelling wordt een gratis inleiding, nagesprek of workshop georganiseerd. Deze activiteiten geven meer inzicht in één of meerdere aspecten van de voorstelling. Daarnaast organiseert het theater twee keer per seizoen tegen een kleine vergoeding een excursie naar theatermakers.

De Blauwe Kei biedt twee Op de huis series aan, bestaande uit elk vijf voorstellingen. Een Op de huid serie kost 65 euro. De voorstellingen in de twee series zijn door het seizoen verspreid, zodat het mogelijk is om beide series te reserveren. Meer informatie is te vinden op www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant