Afbeelding

Prima debuut voor Sam van Nunen tijdens EJK in Helsinki

Sport 1.009 keer gelezen

VEGHEL | Sam van Nunen reisde begin juli af naar Finland om deel te nemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen Zwemmen in Helsinki. In april behaalde de Veghelse zwemster tijdens de Swim Cup in Den Haag daarvoor de limiet voor de 50 meter vrije slag.

In Helsinki zwom Sam in de ochtend tijdens de series dezelfde tijd als één van haar tegenstanders: 0.26.48. Dit resulteerde in een gedeelde zestiende plek. Omdat er maar zestien doorgaan naar de halve finale, werd er aan het einde van de ochtend een swim-off gezwommen. Sam zwom een mooi persoonlijk record van 0.26.01, maar moest met achthonderdste verschil de zestiende plek in de halve finale afstaan aan een Italiaanse zwemster.
Naast de 50 meter vrije slag, is Sam ook uitgekomen op de 100 meter vrije slag individueel en heeft ze deelgenomen aan twee estafettes. De 4x100 meter vrije slag mixed die wordt gezwommen met twee heren en twee dames. In deze wedstrijd werd Sam negende van Europa en samen met nog drie andere zwemsters behaalde ze een zesde plek in de 4x100 meter vrijeslag damesestafette.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant