Felicitaties voor Danny Verbakel bij een van zijn twee fraaie treffers
Felicitaties voor Danny Verbakel bij een van zijn twee fraaie treffers Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo één helft leuk, 2-1 winst op Baronie

Voetbal 1.143 keer gelezen

VEGHEL – Een 2-1 winst gaf het scorebord na afloop van het duel met hoofdklasser Baronie. Met twee wonderschone treffers van Danny Verbakel voor rust werd de tweede helft een parodie op voetbal. Vooral de hitte, de trainingsintensiteit en na rust de vele wisselingen haalden de amusementswaarde resoluut onderuit. 'Daar is de oefenperiode voor' wist trainer Niels van Casteren na afloop te melden en daar is geen speld tussen te krijgen.

Door: Peter Kuijpers

Het was knapjes warm op het kunstgras van het Prins Alexander Sportpark. Toch floot scheidsrechter Eric Thijs uit Asten om 12.00 uur precies voor het begin. Niels van Casteren had opgesteld wat hij tot zijn beschikking had. Houd u vast: Koen van der Zanden en Yevghenny Marcelli zijn nog met vakantie. Mark Dobbelsteen is prima op weg in zijn herstel traject en wordt nog deze maand terug verwacht in het team. Rick Polman en Tom Beissel zijn geblesseerd. Dit hield in dat er een beroep werd gedaan op het tweede team en nog ongetrainde zaterdagteam. Spelers die het overigens prima deden nadat ze in de tweede helft mochten opdraven.

Zaari in de problemen, maar een treffer werd het deze keer niet

Danny Verbakel
Baronie heeft zich flink versterkt. Namen als Jorik Mijnhijmer die van Achilles Veen kwam en Mustafa Mohammad, kwam van Dongen, zijn niet de minsten. Trainer Jurriaan van Poelje kan verder beschikken over de van Rood Wit Willebrord gekomen tweeling Sander en Jens Wirix. Het werd vooral voor rust een bij vlagen leuke wedstrijd waar Danny Verbakel na een half uur de score opende. Een slim doelpunt. De linker spits zag dat de Baronnen nog volop met elkaar discussieerden en hij snel de vrije trap nam die van grote afstand in het doel van de gasten zeilde. Thijs vond het prima en keurde de treffer goed. Verbakel scoorde tien minuten later nogmaals nadat hij met een fraaie aanname de bal sierlijk over de uitlopende Baronie-keeper liftte: 2-0. De Veghelse defensie gaf geen krimp en kwam nauwelijks in problemen.

Joey Hellstern zwaar op de huid gezeten door een Baronie verdediger

Wissels
Na rust ging het blik wissels volledig open. Achtereenvolgens verschenen in het team Erik van Loon die naamgenoot Martijn van Loon verving, en kwam ook Sjaak Egmond. Baronie drukte nu meer en die druk is er nagenoeg geheel de tweede helft geweest. De grootste kans was voor de bezoekers vanaf elf meter, maar Zaari pakte de bal klemvast. Toch kwam Baronie op 2-1 , maar daar bleef het bij. De invallers: Luuk Scheenloop en Bryan van Deursen, beiden van het zaterdagteam, Stan Vermeulen en Davy Schilders van het tweede team gaven geen krimp en tilde de winst over het eindsignaal. Wél met de adem van een flink aandringend Baronie in de nek. Vrijdag speelt Blauw Geel'38/Jumbo om 20.00 uur thuis tegen Juliana'31 uit Malden.

Startopstelling Blauw Geel'38/JumboBrahim Zaari, Jean-Claude van Aanholt, Martijn van Loon, Desley Schilders, Tim Rerimassie, Sander Egmond, Edwin Huibers, Hidde van Dijk, Mustafa Guler,  Danny Verbakel, Joey Hellstern.