Nacht van de Vleermuis

Algemeen 310 keer gelezen

VEGHEL | In heel Nederland wordt op zaterdagavond 25 augustus aandacht geschonken aan de Nacht van de Vleermuis en in dit kader heeft natuurvereniging IVN Veghel voor belangstellenden, jong en oud, een spannende wandeling gepland in de schemering en duisternis van de nacht. Er wordt aandacht geschonken aan een aantal nachtdieren waarbij vleermuizen echter centraal staan. Er wordt om 20.00 uur verzameld op de parkeerplaats van Kasteel Heeswijk. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

In de duisternis komt een andere natuur tot leven: vleermuizen, reeën, uilen en nachtvlinders worden actief en gaan op zoek naar voedsel. Veelal onhoorbaar verplaatsen zij zich; af en toe laten enkele dieren zich ook horen, een contactroepje van (jonge)uilen of blaffende reeën. Vleermuisgeluiden zijn echter voor het menselijk oor nagenoeg niet te horen. Wel met een batdetector.

Zoogdier
De kans dat deelnemers een dwergvleermuis en een watervleermuis zien vliegen en jagen is groot. Elke soort maakt overigens een ander geluid. Het vleermuizen-leven wordt uit de doeken gedaan en eenieder wordt geconfronteerd met de wondere wereld van het enige vliegende zoogdier ter wereld. Denk aan warme kleding, stevige schoenen of laarzen en een zaklamp. Liever geen honden.
Meer informatie via: www.nachtvandevleermuis.nl, www.ivn-veghel.nl en Gerard van Leiden 06-22082634.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant