Veghel in Hout 2018 opent maandagmorgen om 09.30 uur haar poorten.
Veghel in Hout 2018 opent maandagmorgen om 09.30 uur haar poorten.

Er is weer van alles te doen tijdens Veghel in Hout

Algemeen 931 keer gelezen

VEGHEL | Nog een paar dagen en dan is het weer zover. Op maandag 13 augustus start Veghel in Hout in het Veghelse Julianapark. Het jaarlijkse bouwfestijn voor de jeugd duurt tot vrijdagochtend.

De vrijwilligers zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen. De bouwhekken worden op donderdag 9 augustus geplaatst. Kinderen kunnen zodoende op een veilige manier spelen in het park. De chauffeurs van Kuehne en Nagel vervoeren vrijdag duizenden pallets naar het Julianapark. "Zaterdag gaat het opbouwen nog door. Zondag krijgen alle vrijwilligers een rondleiding over het terrein van bouwdorp en wordt er verteld wat er allemaal gaat gebeuren", aldus voorzitter van Veghel in Hout Ed van Uden.

Hutten bouwen
Bouwdorp is uitverkocht en dat houdt in dat alle plekken in het park zijn vergeven. Dit jaar krijgen de kinderen en hun ouders op maandag 13 augustus een brief waarin wat bouwvoorschriften staan. Een hut mag dit jaar niet hoger worden dan drie pallets en de ouders worden in dezelfde brief opgeroepen om de kinderen zoveel mogelijk te laten timmeren. Het wordt warm, maar het park biedt veel schaduw en er wordt gezorgd voor voldoende watertappunten. Brabant Water komt op maandag langs met een kar waar de kinderen kunnen drinken. De kinderen mogen tot en met woensdag blijven timmeren aan hun eigen hut.

The Voice Of Bouwdorp
Naast het bouwen van de een hut kunnen de kinderen vanaf dinsdag deelnemen aan allerlei activiteiten. Er wordt een grote stellage opgebouwd waarbij de kids kunnen klimmen en klauteren. Dit alles onder deskundige begeleiding. Er zijn daarnaast tal van andere activiteiten. Denk aan: bumperballen, de poppendokter en verschillende spelletjes.
Verder is er op dinsdag een clown die diverse voorstellingen geeft. Phoenix Cultuur is aanwezig met een techniekopdracht waarbij kinderen eigen tasjes maken. Op dinsdag start ook de voorronde van The Voice Of Bouwdorp, de finale daarvan is op donderdagavond. Kinderen die willen zingen, krijgen les van een echte muziekdocent. De aanmelding voor The Voice Of Bouwdorp is inmiddels gesloten. Op dinsdag kunnen kinderen ook bumperballen, de poppendokter is aanwezig en er kunnen spelletjes worden gespeeld.

Circusschool
Meneer Poehaa komt woensdag met zijn circusschool naar Veghel in Hout. Er is dan ook een poppenkast, een mogelijkheid om te knutselen en er is een levend tafelvoetbalspel.
Donderdag 16 augustus loopt er een clown door het park. Donderdagavond is er een lichtjesoptocht, kinderen mogen van alles meebrengen als het maar licht geeft. Het Veghelse pretorkest Hoempa Matata gaat bij deze optocht voorop. Ed: "Bovenstaande is slechts een greep uit alle activiteiten. Het Julianapark staat vanaf dinsdag helemaal vol en er is volop keuze."

Dagkaarten
Dagkaarten voor bouwdorp zijn vanaf dinsdag te koop. Hilde Schepens, belast met de verkoop van de dagkaarten, legt uit: "Vanaf dinsdag kunnen kinderen dagkaarten kopen. Dit jaar kan er gepind worden in de keet. Er is wel een limiet van 100 dagkaarten per dag, deze kaarten kun je niet reserveren. Met een dagkaart kunnen de kinderen deelnemen aan alle activiteiten en mogen ze ook blijven lunchen."

Bouwdorp 2018 opent maandagmorgen om 09.30 uur haar poorten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant